Λαγκάρντ: Τώρα μπορούμε να κάνουμε παύση για να παρατηρήσουμε τον αντίκτυπο των αυξήσεων επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Τώρα μπορούμε να κάνουμε παύση για να παρατηρήσουμε τον αντίκτυπο των αυξήσεων επιτοκίων
Η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν σαφής ότι «η μάχη με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει και σίγουρα δεν πρόκειται να αναγγείλουμε τη νίκη», καθώς ο στόχος της Τράπεζας παραμένει οι τιμές να πέσουν στα επίπεδα στόχου του 2%.

Ξεκάθαρη ως προς το ότι η μάχη με τον πληθωρισμό δεν έχει ολοκληρωθεί στάθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της σε εκδήλωση της Bundesbank αν και επεσήμανε πως η ΕΚΤ είναι πλέον σε θέση να κάνει μία παύση στις ενέργειες της και να παρατηρήσει τον αντίκτυπο των αυξήσεων επιτοκίων που έχει πραγματοποιήσει. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η ΕΚΤ στη τελευταία της συνεδρίαση άφησε σταθερά στο 4% τα επιτόκια.

«Έχουμε ήδη κάνει πολλά» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόσθεσε πως «δεδομένων των όπλων που χρησιμοποιήσαμε μπορούμε να παρατηρήσουμε προσεκτικά τα στοιχεία της ζωής όπως τους μισθούς, τα κέρδη, τις δημοσιονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις και σίγουρα τον τρόπο με τον οποίο τα όπλα αυτά επηρεάζουν την οικονομική μας ζωή, έτσι ώστε να αποφασίσουμε πόσο καιρό θα παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο και τι αποφάσεις πρέπει να πάρουμε - προς τα πάνω ή κάτω».

Ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν σαφής ότι «η μάχη με τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει και σίγουρα δεν πρόκειται να αναγγείλουμε τη νίκη», καθώς ο στόχος της Τράπεζας παραμένει οι τιμές να πέσουν στα επίπεδα στόχου του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μίνι ασφαλιστικό: Τεκτονικές αλλαγές στα επιδόματα - Οι εργασιακές διατάξεις που μπήκαν στο παρά 5'

«Ηρακλής ΙΙΙ»: Ο πέμπτος πόλος, οι νέες τιτλοποιήσεις και ο στόχος για μονοψήφιο NPE

Ακρίβεια: «Κόφτη» και στις αγορές τροφίμων σκέφτονται οι μισοί Έλληνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider