ΗΠΑ: Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανέκαμψε από χαμηλό 15 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανέκαμψε από χαμηλό 15 μηνών
Άνοδο κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανακάμπτοντας από χαμηλό 15 μηνών, ωστόσο οι ανησυχίες πως η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση παραμένουν, σύμφωνα με καινούργια έρευνα του Conference Board. 

Άνοδο κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ανακάμπτοντας από χαμηλό 15 μηνών, ωστόσο η ανησυχία πως η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση παραμένει, σύμφωνα με καινούργια έρευνα του Conference Board.

Ο δείκτης ανέβηκε στο 102,0 από το αναθεωρημένο 99,1 του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των αναλυτών της Wall Street Journal, οι προβλέψεις τους τοποθετούσαν τον δείκτη στο 101.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης δείχνει εάν η οικονομία βελτιώνεται ή γίνεται χειρότερη. Στην πρώτη περίπτωση, ο δείκτης μπορεί να ξεπεράσει το 120 ή και περισσότερο.

Οι Αμερικανοί γκρινιάζουν για την κατάσταση της οικονομίας, παρά την πολύ κατάσταση που βρίσκονται οι θέσεις εργασίας εδώ και δεκαετίες. Ο βασικός λόγος είναι ο υψηλός πληθωρισμός που έχει αυξήσει τις τιμές 18% τα τελευταία τρία χρόνια, επιδεινώνοντας το κόστος ζωής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μετά την Fitch έρχεται η δεύτερη πρόωρη αποπληρωμή δανείων της Ελλάδας

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια παραμένει το brent περιμένοντας τον OPEC+

Σε υψηλό 6 μηνών ο χρυσός - «Γκάζι» από την πτώση του δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider