Αλεξοπούλου: Το μέλλον των συγκοινωνιών στην Ελλάδα είναι πράσινο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλεξοπούλου: Το μέλλον των συγκοινωνιών στην Ελλάδα είναι πράσινο
Στο εύρος, την ταχύτητα και τα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων που υλοποιεί από το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική  Κινητικότητα, αναφέρθηκε η αρμόδια Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στο εύρος, την ταχύτητα και τα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων που υλοποιεί από το 2019 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, αναφέρθηκε η αρμόδια Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την ομιλία της με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των πρώτων 110 ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυρία Αλεξοπούλου, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές.

Θέτουμε σε κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία, μαζί με τα 140 της Αθήνας, ολοκληρώνουν το πρώτο τμήμα ενός μεγάλου και περίπλοκου έργου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Του έργου της αντικατάστασης, ως το 2027, τουλάχιστον 1.300 παλαιών οχημάτων με νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία θα διαθέτουν σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, ράμπες για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, αυτόματο κλιματισμό, ακόμα και θύρες USB για τη φόρτιση φορητών ψηφιακών συσκευών.

Θέλω να αποδώσω τα εύσημα στον ΟΣΕΘ, τον ΟΑΣΘ, την ΑΝΕΘ και το προσωπικό των αρμοδίων διευθύνσεων του Υπουργείου, καθώς και την εταιρεία Yutong, με τους οποίους συνεργαστήκαμε ώστε να μπουν άμεσα στην κυκλοφορία τα ηλεκτρικά λεωφορεία, σε χρόνους που συναγωνίζονται τον ιδιωτικό τομέα.

Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με την πρόοδο εμβληματικών έργων όπως το Μετρό και το Flyover, αναμορφώνουμε τον οδικό συγκοινωνιακό χάρτη.

Έτσι σήμερα, τον Μάιο του 2024, δρομολογούνται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη τα διπλάσια λεωφορεία σε σχέση με τον Μάιο του 2019, δηλαδή περισσότερα από 480 οχήματα αντί για 240.

Με την παραλαβή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη συναρπαστική διαδρομή της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, για πόλεις με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, λιγότερο θόρυβο και αισθητά βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σε συνδυασμό με δράσεις όπως η ψηφιοποίηση, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι ανέπαφες πληρωμές Tap’n’Pay, προωθούμε μια νέα κουλτούρα για τις συγκοινωνίες, ώστε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να προτιμούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, με στοχευμένα προγράμματα ηλεκτροκίνησης, όπως το ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά 3’’, τα ‘‘Πράσινα Ταξί’’ και το ‘‘Φορτίζω Παντού’’, με τις γενναιόδωρες επιδοτήσεις σε ιδιώτες, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνουμε την ευκαιρία να αντικαταστήσουν παλαιά οχήματα με νέα ηλεκτρικά, καθώς και να εγκαταστήσουν δημοσίως προσβάσιμους φορτιστές.

Στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος συμβάλλει βεβαίως και η μικροκινητικότητα, με τη χρήση του ποδηλάτου και άλλων μικρών οχημάτων, την οποία ενθαρρύνουμε και επιδοτούμε.

Το μέλλον των συγκοινωνιών στην Ελλάδα είναι πράσινο

Με πολλή δουλειά και με τη συνεργασία όλων, θα συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, καθ' όλη την τετραετία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινά νέα δράση κατάρτισης βιομηχανικών εργατών στη Θεσσαλονίκη

ΙΕΛΚΑ: Ποιες χώρες έχουν ακριβότερο καλάθι σούπερ μάρκετ από την Ελλάδα

Μείωση 6% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider