Γουίλιαμς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός - «Σιγή ιχθύος» για μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουίλιαμς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός - «Σιγή ιχθύος» για μείωση επιτοκίων
Jonn Williams, Πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης
Ο Γουίλιαμς δεν αποκάλυψε τη προσωπική του θέση σχετικά με μία μείωση των επιτοκίων.

Ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στη Νέα Υόρκη, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε τη Πέμπτη ότι ο πληθωρισμός παραμένει ακόμα σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Παρ' όλα αυτά, διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται στη διάρκεια του έτους.

Καθώς οι αγορές βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα» σχετικά με τη νομισματική πολιτική, ο Γουίλιαμς δεν αποκάλυψε τη προσωπική του θέση σχετικά με μία μείωση των επιτοκίων. Εντούτοις, επανέλαβε τις πρόσφατες θέσεις της Fed που διαπίστωσε «έλλειψη περαιτέρω προόδου» προς την επίτευξη του στόχου της καθώς σχεδόν σε όλες τις μετρήσεις που έχουν γίνει, ο πληθωρισμός ήταν σε επίπεδα υψηλότερα από το αναμενόμενο. Στις ΗΠΑ, τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν σε υψηλό 23 ετών στο 5,25 - 5,5% για σχεδόν ένα χρόνο.

«Θεωρώ ότι η νομισματική πολιτική είναι περιοριστική και επιφέρει μεγαλύτερη ισορροπία στην οικονομία. Συνεπώς, πιστεύω ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ, με βάση τα δεδομένα, θα πρέπει κάποια στιγμή να μειωθούν. Η στιγμή όμως εξαρτάται από το πόσο καλά πετυχαίνεις τους στόχους σου», ανέφερε σχετικά ο αξιωματούχος της Fed.

«Καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί ευρύτερα και σε άλλες οικονομίες και οι πιέσεις μειώνονται, αναμένω ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μετριάζεται το δεύτερο μισό του έτους. Επιτρέψτε μου όμως να είμαι σαφής, ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον απώτερο στόχο του 2% επικεντρώνομαι ιδιαίτερα στο πώς θα το πετύχουμε», είπε τέλος. Όσον αφορά τις πιθανές αυξήσεις στα επιτόκια, είπε «δεν το βλέπω ως πιθανή περίπτωση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

To «λίφτινγκ» της Foot Locker αποδίδει: Άλμα στα τριμηνιαία κέρδη - Ράλι 27% για τη μετοχή

«Βουτιά» 25% για τη μετοχή της Kohl's μετά τις ζημιές στο α' τρίμηνο

ΝΔ για «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Έχει υποχρέωση να σταματήσει «το κρυφτό»

gazzetta
gazzetta reader insider insider