Βρετανία: Σε υψηλό 2,5 ετών η ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Σε υψηλό 2,5 ετών η ανεργία
Σε υψηλό 2,5 και πλέον ετών ανήλθε η ανεργία στη Βρετανία, ενώ οι πιέσεις για αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν.

Σε υψηλό 2,5 και πλέον ετών ανήλθε η ανεργία στη Βρετανία, ενώ οι πιέσεις για αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν, επιβεβαιώνοντας ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, η ανεργία αυξήθηκε στο 4,4% για το τρίμηνο έως τον Απρίλιο, στο υψηλότερο ποσοστό από τα μέσα του 2021.

Παρά το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός σημείωσε άνοδο σχεδόν 10%, οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά μόλις 5,8%, καταγράφοντας χαμηλό δύο ετών.

Παράλληλα, οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν για 23η διαδοχική μέτρηση, κατά 12.000 στις 904.000 για το ίδιο διάστημα. Ωστόσο, εξακολουθούν να βρίσκονται υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα στοιχεία συντηρούν τις ελπίδες ότι οι υπεύθυνοι χάραξης οικονομικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) μπορεί να ξεκινήσουν να μειώνουν τα επιτόκια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ωστόσο οι επενδυτές δεν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρ. Πειραιώς: Τι σηματοδοτεί η νέα εταιρική ταυτότητα – Κέρδη 1 δισ. φέτος και νέα δάνεια 1,6 δισ. ευρώ

Συμφωνία OpenAI - Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone

Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider