Πώς η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βρετανία ενδέχεται να καθυστερήσει τη μείωση επιτοκίων από BoE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βρετανία ενδέχεται να καθυστερήσει τη μείωση επιτοκίων από BoE
Η Eras Tour της διάσημης αμερικανίδας τραγουδίστριας καταφθάνει τον Αύγουστο και στην Βρετανία για τις προγραμματισμένες συναυλίες. Η ώθηση που θα δώσει στην οικονομία του νησιού, θα μπορούσε να είναι αρκετή για να αναβάλει μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα TD Securities και επισημαίνει το CNBC.

Τα απανωτά ρεκόρ που καταγράφει η περιοδεία φαινόμενο της Taylor Swift συνεχίζει να τονώνει τις τοπικές κοινωνίες και την καταναλωτική δαπάνη. Η Eras Tour καταφθάνει τον Αύγουστο και στην Βρετανία για τις προγραμματισμένες συναυλίες και εκτός από τους φανατικούς θαυμαστές, η διάσημη αμερικανίδα τραγουδίστρια μπορεί να ταρακουνήσει και ολόκληρη την οικονομία του νησιού. Η ώθηση που θα δώσει σε αυτή, θα μπορούσε να είναι αρκετή για να αναβάλει μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα TD Securities και επισημαίνει το CNBC.

«Αναμένουμε από καιρό μείωση της BoE τον Αύγουστο, ωστόσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για εκείνο τον μήνα ενδέχεται να κρατήσουν την MPC (Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής) σε αναμονή τον Σεπτέμβριο», ανέφεραν την Παρασκευή σε σημείωμα ο ειδικός μάκρο αναλυτής της τράπεζας Λούκας Κρίσναν και ο επικεφαλής της παγκόσμιας μάκρο στρατηγικής Τζέιμς Ρόσιτερ.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται σύντομα να αρχίσει να μειώνει το τραπεζικό της επιτόκιο από το υψηλό 16 ετών του 5,25%, με όλους εκτός από δύο από τους 65 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν μείωση τον Αύγουστο, ενώ οι χρηματαγορές εκτιμούν πως αυτό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, μια πιθανή «σύγκρουση» μεταξύ μιας από τις ημερομηνίες της περιοδείας της Swift τον Αύγουστο και του βασικού δείκτη πληθωρισμού, θα μπορούσε να «παραμορφώσει» αρκετά τα δεδομένα ώστε να κάνει την τράπεζα να ξανασκεφτεί την στρατηγική της όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων, είπαν οι αναλυτές.

«Μια αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων θα μπορούσε τότε να είναι σημαντική, προσθέτοντας προσωρινά έως και 30 μονάδων βάσης στον πληθωρισμό στον τομέα των υπηρεσιών», έγραψαν οι Κρίσναν και Ρόσιτερ.

Η BoE δεν απάντησε στα σχόλια όταν επικοινώνησε μαζί της το CNBC, αλλά τόνισε πως «η MPC εξετάζει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δεικτών όταν λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια».

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bernstein: Η MicroStrategy ετοιμάζει τη μεγαλύτερη εταιρεία Bitcoin στον κόσμο - Η τιμή του θα φτάσει τα 200.000 δολάρια έως το 2025

Η Apple ξεπέρασε σε αξία τη Microsoft - Το καλύτερο τριήμερο σερί από το 2020

Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν την αμοιβή του Μασκ ύψους 55,8 δισ. αλλά η διαμάχη συνεχίζεται

gazzetta
gazzetta reader insider insider