Λέιν (ΕΚΤ): Καμία ανησυχία από το sell off στη Γαλλία - Αυστηρό μήνυμα στις αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέιν (ΕΚΤ): Καμία ανησυχία από το sell off στη Γαλλία - Αυστηρό μήνυμα στις αγορές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν βλέπει κανένα λόγο να ανησυχεί υπερβολικά για την πρόσφατη χρηματοπιστωτική αναταραχή στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Φίλιπ Λέιν.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν βλέπει κανένα λόγο να ανησυχεί υπερβολικά για την πρόσφατη χρηματοπιστωτική αναταραχή στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Φίλιπ Λέιν. «Αυτό που βλέπουμε στις αγορές είναι, φυσικά, μια ανατιμολόγηση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση του Reuters στο Λονδίνο.

«Είναι πολύ σημαντικό η ΕΚΤ να καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε αδικαιολόγητες και άτακτες διακυμάνσεις της αγοράς που θα αποτελούσαν σοβαρή απειλή για τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση όπου ο πανικός της αγοράς, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, το κλίμα της αγοράς διαταράσσουν τη νομισματική μας πολιτική» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, ο Λέιν επανέλαβε την δέσμευση της ΕΚΤ να επαναφέρει τις τιμές στο στόχο του 2% το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ενώ διεμήνυσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν προεξοφλούν κάποια συγκεκριμένη πορεία μείωσης του κόστους δανεισμού ή ένα χρονοδιάγραμμα.

Κάθε συνάντηση των μελών του ΔΣ της ΕΚΤ είναι «ζωντανή», επεσήμανε, εκτιμώντας πως μια άλλη μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο είναι μάλλον απίθανη και η επόμενη μεγάλη συζήτηση μπορεί να γίνει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στάθηκε στη «δυναμική» του πληθωρισμού των υπηρεσιών (άλμα 4,1% τον Μάιο), αναφέροντας ότι η ΕΚΤ χρειάζεται «περισσότερο από ένα μήνα δεδομένα» για να αξιολογήσει την τάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος ΟΤΕ: Για 7η συνεχή χρονιά στη λίστα “The 50 Most Sustainable Companies in Greece” 

Adidas: Εσωτερική έρευνα ύστερα από καταγγελία για δωροδοκία στελεχών της στην Κίνα

Η Liquid Media στην ημερίδα του ΕΚΠΑ για την καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider