Κόλλιας - 5ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε εκπαίδευση και κατάρτιση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλλιας - 5ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ: Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε εκπαίδευση και κατάρτιση
Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, μίλησε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ. 

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, μίλησε ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του ΟΕΕ.

«Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει ένα σύνολο προκλήσεων που επηρεάζονται από περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις και αβεβαιότητες. Η Ελλάδα, έχοντας ένα από τα υψηλότερα επίπεδα χρέους στην Ευρωζώνη, βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια διαχείρισης και μείωσής του», είπε, τονίζοντας ότι «η ελληνική οικονομία, όπως και πολλές άλλες, αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού».

«Η Ελλάδα έχει δείξει ενδιαφέρον για την υιοθέτηση τεχνολογιών AI, αλλά υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Οι τεχνολογικές προοπτικές μπορούν να ενισχύσουν το ΑΕΠ της Ελλάδας μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και της δημιουργίας νέων αγορών. Η χώρα πρέπει να επενδύσει σε εκπαίδευση και κατάρτιση για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι είναι προετοιμασμένοι για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καμπανάκι ΤτΕ για ακρίβεια στα φρέσκα τρόφιμα – Δεν τελείωσαν οι ανατιμήσεις, πλήγμα στο διαθέσιμο εισόδημα

Ακίνητα: Στα 520 εκατ. οι ξένες επενδύσεις στο τρίμηνο, ράλι +66% στις τιμές σε μια 7ετία

ΑΣΕΠ: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα με όλους τους διαγωνισμούς πρόσληψης στο Δημόσιο - Ειδικότητες, προσόντα, μισθός

gazzetta
gazzetta reader insider insider