Ντάλι (Fed): Τα στοιχεία δικαιολογούν μία μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάλι (Fed): Τα στοιχεία δικαιολογούν μία μείωση επιτοκίων
Πηγή: Getty Images/Ideal Images
Tα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας δικαιολογούν μία καθοδική αναπροσαρμογή των επιτοκίων, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) του Σαν Φρανσίσκο, Mέρι Ντάλι.

πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας δικαιολογούν μία καθοδική αναπροσαρμογή των επιτοκίων, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) του Σαν Φρανσίσκο, Mέρι Ντάλι, δίχως ωστόσο να παρέχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την περικοπή του κόστους δανεισμού.

«Σε αυτό το σημείο, είναι σαφές ότι ο κίνδυνος για τους επιβαλλόμενους στόχους της σταθερότητας των τιμών και της πλήρους απασχόλησης έχει έρθει σε καλύτερη ισορροπία και ότι η νομισματική πολιτική λειτουργεί», υπογράμμισε μιλώντας την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του Ιουνίου για τις τιμές καταναλωτή.

«Με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία για την απασχόληση, τον πληθωρισμό, την αύξηση του ΑΕΠ και τις προοπτικές της οικονομίας, θεωρώ πιθανό ότι θα δικαιολογηθεί κάποια προσαρμογή της πολιτικής», έσπευσε να συμπληρώσει σύμφωνα με το Bloomberg, δίνοντας «σήμα» στις αγορές.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η χάραξη της νομισματικής πολιτικής και τα επόμενα βήματα στην πορεία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού θα εξαρτηθούν από μελλοντικά δεδομένα. Η FOMC της Fed συνεδριάζει ξανά στις 30-31 Ιουλίου με την κα Ντάλι να διαμηνύει πως κάθε συνάντηση είναι «ζωντανή» και όλοι εκφράζουν απόψεις που συχνά αναπροσαρμόζονται καθώς είναι αμιγώς data - depended.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Fed θα έπρεπε να έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια, απάντησε ότι δεν σκέφτεται ένα τέτοιο σενάριο. «Αν πίστευα ότι αργήσαμε, τότε θα ζητούσα αμέσως προσαρμογές – και δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο», επεσήμανε. Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα σε υψηλό 22 ετών στο εύρος του 5,25% έως 5,5% για σχεδόν ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο λόγω πληθωρισμού - Πάνω από τα 85 δολάρια το Brent

ΔΝΤ: Η Fed θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος

Μουσαλέμ (Fed): «Ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider