Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος Αυγούστου, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Το έκτακτο τέλος στους ηλεκτροπαραγωγούς είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η νομοθετική ρύθμιση θα καθορίζει το ύψος του.

Από τις αρχές Ιουλίου παρατηρείται μία τεράστια έξαρση τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Το τελικό αποτελέσματα της στρέβλωσης είναι πως ανεβαίνει η χονδρεμπορική τιμή, που θα «χτυπήσει» τις λιανικές τιμές του Αυγούστου.

Η κυβέρνηση κατ επέκτασιν επεξεργάζεται το ύψος της έκτακτης εισφοράς, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη των χονδρεμπορικών τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για τις επιδοτήσεις των τιμολογίων ρεύματος του Αυγούστου, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν υπερβολικά οι παραγωγοί.

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στο τέλος του μήνα και να υπάρχει καλύτερη εικόνα για τη μέση χονδρική τιμή του Ιουλίου στην οποία βασίζονται τα «πρασινα» τιμολόγια του Αυγούστου. Το ύψος της επιδότησης θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου, αφού γνωστοποιηθούν από τους προμηθευτές τα τιμολόγια του ερχόμενου μήνα.

Στην ίδια διάταξη θα περιληφθεί η μόνιμη ρύθμιση για την αντιμετώπιση εκτάκτων κρίσεων στην αγορά ενέργειας όπως αυτή που διανύουμε τώρα, πρόσθεσε ο Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΔΕΠΑ Εμποριας για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider