Σκέρτσος: Η αλήθεια για την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκέρτσος: Η αλήθεια για την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων μας
Η μόνιμη αντιπολιτευτική επωδός ότι η Ελλάδα είναι μακράν η χειρότερη χώρα σε όλα τα πεδία στην Ευρώπη προκαλεί, πλέον, εκτός από πλήξη και θυμηδία, αναφέρει ο υπ. Επικρατείας.

Για πρόκληση πλήξης και θυμιδίας κατηγορεί ο Άκης Σκέρτσος την αντιπολίτευση για την «μόνιμη αντιπολιτευτική επωδό ότι η Ελλάδα είναι μακράν η χειρότερη χώρα σε όλα τα πεδία στην Ευρώπη».

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρουσιάζοντας ως καλύτερη εκδοχή χώρας μια οικονομία που στην πραγματικότητα έχει τον μισό κατώτατο μισθό από την Ελλάδα δεν δείχνουν απλά έλλειψη εναλλακτικής πρότασης για την αύξηση μισθών…Δείχνουν απελπισία!

«Σύντροφοι» μπορείτε και καλύτερα από αυτό…οι μισοί «μισθοί Βουλγαρίας» -ακόμη κι αν κάποιοι λένε ότι έχουν υψηλότερη αγοραστική δύναμη- δεν κερδίζουν εκλογές. Κι ο Βαρουφάκης, άλλωστε, για μια «τίμια φτώχεια» (πάντα των άλλων και ποτέ δική του) αγωνίστηκε και έπεσε μαχόμενος…».

«Φιλική συμβουλή: Μπορεί να γίνει πολύ πιο ουσιαστική και πειστική αντιπολίτευση κοιτάζοντας και λίγο προς τα πάνω αντί να επιλέγεται μονίμως η ισοπέδωση προς τα κάτω», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Χονδροειδές ψέμα

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας σε άλλη του ανάρτηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αναφέρει χονδροειδή ψέματα αναφορικά με τους μισθούς στην Ελλάδα συγκρινόμενους με την Βουλγαρία:

«Αφού, λοιπόν, βγάλαμε το ένα χονδροειδές ψέμα από τη μέση ότι δήθεν οι Ελληνικοί μισθοί είναι χαμηλότεροι ακόμη και από αυτούς της Βουλγαρίας, ας πάμε να δούμε τι γίνεται και με την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων μας.

Κάποιοι προσποιούμενοι τους λωτοφάγους που ξέχασαν ότι στην Ελλάδα κατά την προηγούμενη δεκαετία χάσαμε το 30% των εισοδημάτων μας και υποστήκαμε την ιστορικά μεγαλύτερη -εν καιρώ ειρήνης- ύφεση παγκοσμίως, ψέγουν την κυβέρνηση γιατί η χώρα μας βρίσκεται στην προ τελευταία θέση της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων.

Αδιόρθωτοι όντες και ούσες, πιστεύουν προφανώς ακόμη και σήμερα στη μαγική δύναμη των «λεφτόδεντρων» παρότι αυτά ξεράθηκαν αιφνιδίως το 2015 μετά το περίφημο δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider