Γερμανία: Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1% το β' τρίμηνο - Νέα πτώση στο καταναλωτικό κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,1% το β' τρίμηνο - Νέα πτώση στο καταναλωτικό κλίμα
Συρρίκνωση κατά 0,1% εμφάνισε η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, που επιβεβαίωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Συρρίκνωση κατά 0,1% εμφάνισε η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, που επιβεβαίωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία.

«Μετά την ελαφριά αύξηση στο προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε ξανά την άνοιξη», δήλωσε η πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας Ruth Brand.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, το γερμανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

GfK: Οι ανησυχίες για την αγορά εργασίας επιβαρύνουν το καταναλωτικό κλίμα

Το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας πρόκειται να υποχωρήσει τον Σεπτέμβριο, καθώς η ελαφρά αύξηση της ανεργίας και οι περικοπές θέσεων εργασίας μειώνουν τις προσδοκίες για το εισόδημα, ανατρέποντας τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, της GfK και του Ινστιτούτου της Νυρεμβέργης (NIM), υποχώρησε στις -22 μονάδες τον Σεπτέμβριο από το ελαφρώς αναθεωρημένο -18,6 τον προηγούμενο μήνα και κάτω από την πρόβλεψη για -18,2 μονάδες.

Η πτώση των προσδοκιών για το εισόδημα μείωσε το συνολικό κλίμα, στις 3,5 μονάδες από 19,7, καθώς η αύξηση της αγοραστικής δύναμης δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει την αυξανόμενη αβεβαιότητα στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo υποχώρησε τον Αύγουστο, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να δείχνει ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν εχθές, o δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στο 86,6 τον Αύγουστο, από 87,0 τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Δευτέρας, σημειώνοντας την τέταρτη πτώση σε ισάριθμους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Paramount: Έκλεισε η εξαγορά από την Skydance με ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Καναδάς: Προκαλεί την οργή της Κίνας με την επιβολή δασμών

ExxonMobil: Σχεδόν αμετάβλητη η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο ως το 2050

gazzetta
gazzetta reader insider insider