ΗΠΑ: Νέα πτώση στις πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα πτώση στις πωλήσεις κατοικιών τον Αύγουστο
Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνέχισαν να μειώνονται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με το σταθερό 30ετίας να βρίσκεται τώρα στο 6,15%, σε χαμηλό διετίας.

Πτώση 2,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, αγγίζοντας το επίπεδο των 3,86 εκατ. μονάδων. Πρόκειται για το 3ο συνεχόμενο μήνα που οι πωλήσεις κατοικιών κινούνται κάτω από το ορόσημο των 4 εκατ. μονάδων, ενώ έχουν υποχωρήσει κατά 4,2% σε ετήσια βάση.

«Οι πωλήσεις κατοικιών ήταν και πάλι απογοητευτικές τον Αύγουστο, αλλά τα χαμηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μαζί με την ήπια αύξηση της διαθεσιμότητας είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που θα βελτιώσει το περιβάλλον ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Λόρενς Γιουν, επικεφαλής οικονομολόγος του NAR. «Η διαδικασία αγοράς σπιτιού, από την αναζήτηση έως την απόκτηση των κλειδιών του, διαρκεί συνήθως αρκετούς μήνες» πρόσθεσε.

Η στενή προσφορά εντείνει την πίεση στις τιμές ενώ οι πρώτοι νέοι αγοραστές αποτελούσαν μόλις το 26% των πωλήσεων του Αυγούστου, που ισοφαρίζει τι ιστορικό χαμηλό του Νοεμβρίου του 2021. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων συνέχισαν να μειώνονται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με το σταθερό 30ετίας να βρίσκεται τώρα στο 6,15%, σε χαμηλό διετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς νέα ρεκόρ η Wall Street μετά την απόφαση της Fed

Lufthansa: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων για Τελ Αβίβ, Τεχεράνη και Βηρυτό

ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 12.000 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider