Τρεις μνηστήρες για την Μαρίνα Χίου

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις μνηστήρες για την Μαρίνα Χίου

Τρία επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Μαρίνα της Χίου συμμετέχοντας στην α΄ φάση του σχετικού διαγωνισμού που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα ενδιαφέρον για την μαρίνα που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Χίου δήλωσαν ενδιαφέρον οι:

Κάσσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική ΑΕ. Πρόκειται για εταιρεία η οποία διαθέτει και διαχειρίζεται το ξενοδοχείο 5 αστέρων Alimounda Mare στην Κάρπαθο.

Pan Brothers Associates. Είναι μια επιχείρηση ομογενών στη Νέα Υόρκη που προσφέρει υπηρεσίες πλήρους ανάπτυξης ακινήτων, διαχείρισης και χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Η εταιρεία ξεκίνησε από την αγορά ακινήτων του Μπρούκλυν το 1972 και επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ στη συνέχεια.

Avlum Entreprises - Ναυπηγοπλαστική AEBE - Κλεοπάτρα Μαρίνα AE. -Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας AE. Στην συγκεκριμένη κοινοπραξία συμμετέχουν η Κλεοπάτρα Μαρίνα ΑΕ που διαχειρίζεται την Μαρίνα Ακτίου και ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ που έχει αναλάβει από το 2011 τη διαχείρηση της Μαρίνας της Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι σήμερα η μαρίνα διαθέτει 200 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 30 μέτρων, ενώ η χερσαία ζώνη της μαρίνας φθάνει τα 27.000 τμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι σύμβουλοι αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider