Προϋπολογισμός και ενέργεια στις συναντήσεις με τους θεσμούς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προϋπολογισμός και ενέργεια στις συναντήσεις με τους θεσμούς

Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2018 και οι παρεμβάσεις που προέβλεπε το Συμπληρωματικό Μνημόνιο στον τομέα της ενέργειας, βρέθηκαν σήμερα Δευτέρα στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχαν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και στο υπουργείο Περιβάλλοντος τα κλιμάκια των θεσμών με τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση στο ΓΛΚ έγινε σε καλό κλίμα και εστίασε στα δημοσιονομικά μεγέθη του 2018 και στις προβολές για το 2019. Για το θέμα αυτό η συζήτηση αναμένεται να γίνει πιο εντατική μετά την Τετάρτη όταν και θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων με τους υπουργούς.

Στόχος είναι η διασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ για εφέτος και το 2019 κάτι που οι θεσμοί θεωρούν εφικτό εάν συνυπολογιστούν τα προνοθετημένα μέτρα (σ.σ. περικοπή συντάξεων το 2019). Τα κλιμάκια των θεσμών έχουν δείξει ενδιαφέρον για τους δημοσιονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων και έχουν ζητήσει αντισταθμιστικά μέτρα για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων.

Η αποεπένδυση της ΔΕΗ από τον λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, η παραχώρηση του ΔΕΣΦΑ και το Ενεργειακό Χρηματιστήριο βρέθηκαν κατά πληροφορίες στο επίκεντρο της συνάντησης στο υπουργείο Ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider