Κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνικά ομόλογα - Υποχωρούν οι αποδόσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κρίσιμη εβδομάδα για τα ελληνικά ομόλογα - Υποχωρούν οι αποδόσεις

Στις 357 μονάδες βάσης υποχωρεί σήμερα το spread, η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς. Σε σχέση με το ιταλικό spread, το ελληνικό είναι 114 μονάδες βάσης υψηλότερο.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 4,03%, έναντι 4,1% στη προηγουμένη συνεδρίαση. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,1%, έναντι 3,2% στη προηγουμένης συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη επαφές με επενδυτές στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να καθησυχάσει για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της Ελλάδος.

Κρίσιμο ορόσημο για τα ελληνικά ομολόγα είναι η προσεχής Παρασκευή. Στις 21 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's. Θεωρείται δε πιθανή η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας κατά μία βαθμίδα στο «Β2».

Ο οίκος Moody's έχει αποσαφηνίσει πως οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να διατηρήσουν τις δεσμεύσεις προς τους πιστωτές, ώστε να μη χάσουν την αξιοπιστία, που έχτισε η ολοκλήρωση του προγράμματος. Έχει ακόμη τονίσει πως το πολιτικό ρίσκο είναι πηγή αδυναμίας.

Σύμφωνα με τον οίκο, η πιθανή αλλαγή εξουσίας το 2019, θα μπορούσε να εντείνει την αβεβαιότητα ως προς το εάν η χώρα θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider