Ιδιότυπο «trading» της Folli Follie λόγω διαγραφής του παραγώγου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιδιότυπο «trading» της Folli Follie λόγω διαγραφής του παραγώγου

Ένα ενδιαφέρον «παζάρι» είναι σε εξέλιξη στη μετοχή της Folli Follie εν όψει της διαγραφής των παραγώγων της αύριο -στις 2 το μεσημέρι- από το Χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε πως μετά τη λήξη της αυριανής συνεδρίασης (21/09/2018), θα διαγραφούν όλες οι σειρές του Συμβολαίου Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί των μετοχών της Folli Follie.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση «οι ανοιχτές θέσεις θα λήξουν αναγκαστικά την ημέρα διαγραφής κατά τρόπο αυτοδίκαιο και ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί με φυσική παράδοση έναντι καταβολής του τιμήματος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του προϊόντος».

Για τον υπολογισμό των χρηματικών υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών θα ληφθεί υπόψη η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της υποκείμενης αξίας πριν τη διαγραφή του παραγώγου, ήτοι η τιμή των 4,80 ευρώ.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία αρκεί να αναφερθεί πως όσοι δεν είχαν λάβει short θέση στα παράγωγα της Folli Follie – δηλαδή είχαν στοιχηματίσει στην άνοδο του τίτλου μέσω παραγώγων- είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν τις μετοχές της εταιρείας, ανάλογα με τον αριθμό των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης που διαθέτουν.

Συνολικά τα 1.740 εκκρεμή συμβόλαια αντιστοιχούν σε 174.000 μετοχές και εκάστη πρέπει να αγοραστεί έναντι 4,80 ευρώ.

Ωστόσο ζήτημα έχει προκύψει και με εκείνους που είχαν στοιχηματίσει στην πτώση του τίτλου μέσω παραγώγων. Από τους short παίκτες κάποιοι έχουν στην κατοχή τους τις μετοχές της Folli Follie που σόρταραν, άλλοι όμως αν και τις έχουν δανειστεί δεν τις έχουν στην κατοχή τους. Δεδομένου ότι η θέση τους θα κλείσει με φυσική παράδοση του τίτλου έναντι καταβολής του τιμήματος αυτοί θα πρέπει να αποκτήσουν μετοχές της Folli Follie για να εισπράξουν τα χρήματα τους από το επιτυχημένο στοίχημα τους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί ένα «παζαράκι» στις παρυφές της αγοράς, καθώς πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες που έχουν μεγάλο stock μετοχών της Folli Follie τις διαθέτουν σε κατόχους Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης σε τιμή χαμηλότερη των 4,80 ευρώ και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 2,50 ευρώ!

Με τον τρόπο αυτό «σκιωδώς» (ούτε καν over the counter) η μετοχή της Folli Follie έχει επανέλθει σε ένα ιδιότυπο trading, το οποίο θα διαρκέσει έως αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider