Σε κλοιό ρευστοποιήσεων και τα ελληνικά ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε κλοιό ρευστοποιήσεων και τα ελληνικά ομόλογα

Μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις στα τραπεζικές μετοχές οι πωλήσεις ελληνικών assets έχουν επεκταθεί και στα ελληνικά κρατικά ομολόγα.

Αισθητές είναι οι πιέσεις στο ελληνικό πενταετές ομόλογο. Η απόδοση του χρεογράφου είναι αυξημένη κατά 4,73% σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται στο 3,524%, από 3,33% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς είναι αυξημένη κατά 1,89% σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται στο 4,391%, από 4,258% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων σημειώνουν πτώση στον απόηχο των ειδήσεων πως η ιταλική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό του 2019.

Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου αναφοράς σημειώνει πτώση 3,41% σε σχέση με χθες. Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται στο 3,309%, από 3,412% στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ωστόσο, η προαναφερόμενη υποχώρηση στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας δεν στάθηκε ικανή να περιορίσει τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που δείχνει πως υπάρχει αποσύνδεση του ελληνικού κινδύνου από τον ιταλικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider