Μοσκοβισί: Η Ιταλία να μην εκτροχιαστεί όπως είχε συμβεί με την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσκοβισί: Η Ιταλία να μην εκτροχιαστεί όπως είχε συμβεί με την Ελλάδα

Την προειδοποίηση πως η Ιταλία δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδος που μπήκε σε κρίση διότι είχε παρεκκλίνει από τους ευρωπαϊκούς κανόνες απεύθυνε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε εκτροχιαστεί από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί με την Ιταλία», είπε ο Μοσκοβισί.

Σε σχέση με τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο Ματέο Σαλβίνι κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πιερ Μοσκοβισί πέρασε στην αντεπίθεση. «Ο Ματέο Σαλβίνι είναι Λαϊκιστής, εγώ είμαι Σοσιαλιστής», είπε σχηματικά και απέρριψε την λαϊκιστική ρητορεία μελών της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει μια κρίση με την Ιταλία σχετικά με τα σχέδια δαπανών της, ωστόσο πρέπει να διασφαλιστεί ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα παραμείνει σταθερή.

«Θέλουμε να αποφύγουμε μια κρίση με τη Ρώμη ... αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε, απολύτως, να διασφαλίσουμε ότι το ιταλικό χρέος θα μειωθεί και θα διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος και προσέθεσε πως «αυτό είναι ένα λεπτό θέμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider