ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, τέλος στο QE τον Δεκέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, τέλος στο QE τον Δεκέμβριο
Αμετάβλητα ανακοίνωσε πως διατηρεί, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε πως τον Δεκέμβριο μπαίνει τέλος στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE).

Τα σχέδια της για τον οριστικό τερματισμό του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) τον Δεκέμβριο επαναβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σήμερα Πέμπτη, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ολοκληρώνει τον κύκλο του τον Δεκέμβριο, καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει στη σωστή τροχιά προκειμένου να φτάσει τον στόχο που έχει τεθεί (2%).

Ταυτόχρονα, η ΕΚΤ αποφάσισε πως θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια – στα τρέχοντα επίπεδα – τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Ειδικότερα, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0%, όπως επίσης αμετάβλητα παρέμειναν και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης (στο 0,25%) και τα επιτόκια της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων (στο -0,40%), αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider