Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Αποφασίζουν για την πορεία προς τις ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Αποφασίζουν για την πορεία προς τις ευρωεκλογές
Ικανοποίηση εκφράζουν τα στελέχη της κυβέρνησης για την παρουσία των μελών των «53». Απορροφούνται οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το μισό υπουργικό συμβούλιο να συμμετέχει στην επίσημη πρώτη της «Γέφυρας» για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου, το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε χθες με απόλυτο τρόπο πως η πολιτική στόχευση της επόμενης περιόδου δεν είναι άλλη από την συγκρότηση μίας πλατιάς συμμαχίας απέναντι στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Η αποτύπωση της συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να γίνει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος όπου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το 1/3 των υποψηφίων θα προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Προσώρας στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πολιτική αποτίμηση της περιόδου μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ θα οριστικοποιηθεί και ο σχεδιασμός στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Στην συνεδρίαση του οργάνου δεν αποκλείεται να συζητηθούν και οι πρώτες υποψηφιότητες για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο τέλος της εβδομάδας έπεται συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία αναμένεται να επικυρώσει τους 15 πρώτους υποψηφίους. Εκ των πραγμάτων υποψήφιοι θα είναι οι σημερινοί ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβκα εκτός εάν η τελευταία αποφασίσει να είναι υποψήφια στην εθνική αναμέτρηση διεκδικώντας μία έδρα στον δυτικό τομέα της β΄Αθηνών. Επίσης, υποψήφιοι θα είναι οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μουζάλας, Λυδία Κονιόρδου και πιθανότατα και η Έλενα Κουντουρά.

Στην κυβέρνηση εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως στην χθεσινή εκδήλωση της «Γέφυρας» έδωσαν το παρών και στελέχη των 53 που στάθηκαν κριτικά απέναντι στην υπουργοποίηση των Θάνου Μωραϊτη και Άγγελου Τόλκα, κάτι που σημαίνει ότι απορροφούνται οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανοίγματα του κόμματος προς τον προοδευτικό χώρο.

Την επόμενη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα πάρει μέρος σε εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία έχουν κληθεί και προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς. Εκεί αναμένεται να απευθύνει νέο προσκλητήριο για την συμπόρευση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων υπό το φάσμα της απειλής της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider