Τσίπρας: Υλοποιούμε κατά γράμμα όλες τις εξαγγελίες μας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Υλοποιούμε κατά γράμμα όλες τις εξαγγελίες μας
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πως «στη νέα εποχή που ξημερώνει για την Ελλάδα θα πρωτοστατούν οι ανάγκες των πολλών, οι ανάγκες των πολιτών».

Τη βεβαιότητά του πως η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο αποτέλεσε «την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Ελλάδα και την κυβέρνησή μας, για την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξήγησε με σαφήνεια πως «σε αυτή τη νέα εποχή πρωτοστατούν – και θα πρωτοστατούν – οι ανάγκες των πολλών, οι ανάγκες των πολιτών».

Με την έξοδο από τα μνημόνια, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έκλεισε ο κύκλος της οικονομικής κατάρρευσης. «Η έξοδος ήταν μια διαρκής μάχη για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επιτυχώς με τις λιγότερες δυνατές πληγές», σημείωσε για να συμπληρώσει πως «το πρόγραμμα τέλειωσε με την κοινωνία όρθια, κάτι πολύ σημαντικό, αφού αυτό δεν ήταν καθόλου δεδομένο».

«Κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή», κάτι που επίσης δεν ήταν εύκολο, ανέφερε.

«Καταφέραμε να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και όχι με τερατώδη μέτρα λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για να επισημάνει πως «αποδείξαμε στην πράξη ότι υπήρχε και υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από την έξοδο από την κρίση».

«Όσα εξαγγείλαμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα υλοποιήσαμε. Συνεχίζουμε να τα υλοποιούμε κατά γράμμα», δεσμεύθηκε, σε άλλο μέρος της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει μάλιστα «Αυτά που υλοποιήσαμε είναι τα δικά μας παράσημα, είναι τα δικά μας πεπραγμένα».

Στρέφοντας τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «σκληρό πρόγραμμα» τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είναι ένα νέο, σκληρό μνημόνιο, είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα φέρει μειώσεις φόρων, όπως υπόσχεται», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Κατά την παρουσίαση των δράσεων της κυβέρνησής του από εδώ και στο εξής, ο πρωθυπουργός στάθηκε στο νέο Νόμο Κατσέλη, για να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε 350.000 οφειλέτες να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider