Την Τρίτη η ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία – Η συνοδεία και το πρόγραμμά του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τρίτη η ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία – Η συνοδεία και το πρόγραμμά του
Την Τρίτη καταφθάνει στα Σκόπια ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από 140 επιχειρηματίες.

Στα Σκόπια, φτάνει αύριο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, ώστε να πάρει μέρος στο πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, στην πρώτη επίσκεψη κορυφής ανάμεσα στις δύο χώρες από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και έπειτα.

Μαζί του θα είναι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Περισσότεροι από 140 επιχειρηματίες στο πλευρό του Τσίπρα

Στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού, θα βρεθούν περισσότεροι από 140 Έλληνες επιχειρηματίες.
Ανάμεσά τους θα είναι ο πρόεδρος του ομίλου «Μυτιληναίου», Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο πρόεδρος του ομίλου «Κοπελούζου», Δημήτρης Κοπελούζος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γεώργιος Περιστέρης, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Apivita, Νίκος Κουτσιανάς, Ο πρόεδρος του ομίλου «Intracom Constructions SA» Δημήτρης Κούτρας, ο πρόεδρος της «Alumil SA», Γιώργος Μυλωνάς, ο General Manager της «Motor Oil Hellas» Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του «Alpha Digital SA» Δημήτρης Κοντομηνάς και πολλά άλλα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρύ φάσμα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Να σημειωθεί επίσης ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων, αναμένεται στις 9:30 το πρωί της Τρίτης, ενώ θα υπάρξει επίσημη τελετή υποδοχής. Για τις 10:10 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ. Μετά τη σύντομη μεταξύ τους συνάντηση Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα πάρουν μέρος στην Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που θα ολοκληρωθεί με υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Οι δυο πρωθυπουργοί θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου στις 12:30, ενώ μια ώρα αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας. Στις 16:30 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα χαιρετίσει στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Για τις 18:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο που θα ολοκληρώσει

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider