Τσίπρας στο επιχειρηματικό Φόρουμ: Διεθνής ομάδα θα δώσει λύσεις για τα εμπορικά σήματα εντός του 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας στο επιχειρηματικό Φόρουμ: Διεθνής ομάδα θα δώσει λύσεις για τα εμπορικά σήματα εντός του 2019
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ιστορία υποκρισίας και πατριδοκαπηλείας» που κρατούσε 30 χρόνια και η οποία ακυρώθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τη δέσμευσή του πως θα δοθεί λύση στο θέμα των εμπορικών ονομασιών και σημάτων, με στόχο να διευκολυνθούν επιχειρηματίες και κοινό, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, το απόγευμα της Τρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα των εμπορικών oνομασιών, σημάτων, και επωνυμιών, που ενδιαφέρει τις δύο χώρες και απασχολεί τους επιχειρηματίες μας, συμφωνήσαμε σήμερα, με τον Πρωθυπουργό, κ. Ζάεφ, να ενεργοποιήσουμε τη διάταξη του άρθρου 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που προβλέπει τη σύσταση, εντός του 2019, μιας διεθνούς ομάδας ειδικών, με εκπροσώπους από τα δύο κράτη ώστε να διευθετήσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα αυτά που δημιουργούν εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν την υπογραφή της Συμφωνίας, σύγχυση σε επιχειρηματίες και στο καταναλωτικό κοινό διεθνώς», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ιστορία υποκρισίας και πατριδοκαπηλείας» που κρατούσε 30 χρόνια και η οποία ακυρώθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από την συμμετοχή από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό μαρτυρά ότι υπήρχε εδώ και χρόνια δίψα να έρθουμε πιο κοντά, να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις, ως δυο χώρες που θέλουν η μια να βοηθήσει την άλλη.

Ως δυο χώρες που η μια θέλει να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της άλλης. Ευχαριστώ τους πάνω από 140 Έλληνες επιχειρηματίες που ήρθαν για να αδράξουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με συναδέλφους τους από τη Βόρεια Μακεδονία και να αποκτήσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτήν την αγορά. Χρειάστηκε επίμονη και σκληρή δουλειά για να φτάσουμε εδώ, να υπερβούμε εμπόδια και στερεότυπα να ακυρώσουμε μια ιστορία υποκρισίας και πατριδοκαπηλείας. Σταματάει μια 30ετία αδράνειας με μια συμφωνία ωφέλιμη για τους λαούς και για τις δυο πλευρές. Πατριωτική συμφωνία και για τις δυο πλευρές».

Μια συμφωνία που γίνεται ακόμα πιο σημαντική την ώρα που στην Ευρώπη βλέπουμε ανησυχητικά μηνύματα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε: «Βλέπουμε αναζωπύρωση των εθνικισμών και εθνικών αναδιπλώσεων, από τη Μ. Βρετανία που οδηγήθηκε στο Brexit ως τα Βαλκάνια που πάντα ήταν πεδίο συγκρούσεων. Σήμερα αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα σ’ αυτό το ρεύμα. Με την παρουσία σας αποδεικνύετε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να πηγαίνει κόντρα στα στερεότυπα όταν αυτό είναι προς όφελος της Συνανάπτυξης».

Νωρίτερα, ο Ζόραν Ζάεφ, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση, σημείωνε: «Ξεχωριστή μέρα που θα θυμόμαστε. Στέκομαι περήφανα μπροστά σε επιχειρηματίες και πολίτες. Πριν ένα χρόνο δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Εμείς δεν επιλέξαμε την ιστορική συγκυρία που κινηθήκαμε.

Ο δρόμος δεν ήταν απλός και εύκολος. Η δική μας κυβέρνηση, είχε θέσει σαφή σκοπό την επίλυση κύριων προβλημάτων με κάθε κόστος για να γίνει καλύτερη η ζωή του κόσμου. Για πρώτη φορά έχουμε επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού από την ανεξαρτησία μας και έπειτα.

Δημιουργήσαμε συμβόλαιο συνεργασίας, αναπτύξαμε σχέδιο δράσης για εντατικοποίηση της συνεργασίας μας. Υπογράψαμε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Ελπίζω ότι οι πρωτοβουλίες θα σας δώσουν πιο σαφή εικόνα για το τι χάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν για τους επιχειρηματίες που είχαν κατανοήσει τις δυνατότητες συνεργασίας.

Εσείς ήσασταν που παρά τα πολιτικά εμπόδια έπρεπε να αναζητήσετε δημιουργικές λύσεις. Η υπομονή και η αφοσίωσή σας, δικαιώθηκε. Η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider