Στην ανατροπή «ποντάρει» το Μαξίμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ανατροπή «ποντάρει» το Μαξίμου
Κυβερνητικές πηγές καταθέτουν την αισιοδοξία τους ως προς τα αποτελέσματα της ευρωμάχης και αναφέρουν πως οι καλύτερες δημοσκοπήσεις «είναι αυτές που γίνονται με τον λαό».

Τον πυκνό πολιτικό χρόνο που απομένει ως τις ευρωκάλπες αξιοποιεί η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι έχει την δυνατότητα να κάνει τη μεγάλη ανατροπή κόβοντας ακόμη και το νήμα της αναμέτρησης.

Κυβερνητικές πηγές καταθέτουν την αισιοδοξία τους ως προς τα αποτελέσματα της ευρωμάχης και αναφέρουν πως οι καλύτερες δημοσκοπήσεις «είναι αυτές που γίνονται με τον λαό», εξακολουθώντας να αμφισβητούν τα ευρήματα των γκάλοπ που δείχνουν αρκετές μονάδες την διαφορά με την Νέα Δημοκρατία. Είναι γεγονός πως οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια αλλά και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούν στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ανά την χώρα δείχνουν μία σημαντική ανταπόκριση των πολιτών η οποία από την κυβέρνηση μεταφράζεται σε μία μεγάλη δυναμική που αναπτύσσεται υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν μπορεί να μάς γελάν τα μάτια μας σε όποια πλατεία κι αν βρεθούμε» είπε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι ευρωεκλογές «θα είναι ντέρμπι» αν και σε ιδιωτικές συζητήσεις αναφέρουν πως μπορεί να γίνει ακόμη και ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει την κρίσιμη αυτή κάλπη, η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει και τις εθνικές εκλογές. Σ’ αυτήν την προοπτική θεωρούν ότι συμβάλει η αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της ΝΔ για την εργασία, την υγεία και την παιδεία αλλά και συνολικότερα για την οικονομία που στηρίζεται σε αντικοινωνικές πολιτικές «κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του ΔΝΤ». Όπως και να έχει στο κυβερνών κόμμα πιστεύουν πως οι πολίτες έχουν αρχίσει και φοβούνται για πιθανή κυριαρχία της ΝΔ διότι κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει μέρος του προγράμματός του βάζει τον λαό απέναντι σε σημαντικά διλήμματα. «Θα είναι ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας από την Λαμία θυμίζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ σε επταήμερη εργασία, τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα και την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων. «Είναι το πιο αντιλαϊκό πρόγραμμα με το οποίο έχει κατέβει σε εκλογική αναμέτρηση πολιτικό κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου έχει τις κεραίες του τεντωμένες διαπιστώνοντας μία προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει όπως λένε στελέχη του ένα τεταμένο προεκλογικό κλίμα γεμάτο με σαθρές καταγγελίες περί νοθείας των εκλογών και κατηγορίες πως η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στην ανομία. Στο Μαξίμου αντιδρούν έντονα διαπιστώνοντας πως ο ίδιος ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λ. Αυγενάκης είπε πως υπάρχει «διάχυτη πληροφόρηση» για προσπάθειας αλλοίωσης -από ορισμένους- του εκλογικού αποτελέσματος.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider