Economist: Αποστασιοποιείται από τους ψηφοφόρους του ο Τσίπρας;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Economist: Αποστασιοποιείται από τους ψηφοφόρους του ο Τσίπρας;
«Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα μιλάει για τα αριστερά του διαπιστευτήρια, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου».

Στην έντονη κριτική που δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τις διακοπές του σε σκάφος, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το περιοδικό Economist.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει, αυτές οι διακοπές προκάλεσαν μια πραγματική… καταιγίδα για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τώρα μιλάει για τα αριστερά του διαπιστευτήρια, καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα σημαντικό «τεστ» για τις εθνικές εκλογές.

Στις συγκεντρώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσπαθεί να αποστασιοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διεφθαρμένη πλούσια ελίτ, την οποία κατηγορεί πως έριξε τη χώρα σε μία πρωτοφανή οκταετή κρίση», σημειώνει ο Economist και προσθέτει: Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη δοκιμασία: Φωτογραφίες που τον εμφανίζουν σε σκάφος μεγιστάνα τον περασμένο Αύγουστο εμφανίστηκαν σε πάρα πολλά ελληνικά sites. Οι διακοπές του πρωθυπουργού, οι οποίες δεν είχαν ανακοινωθεί, θεωρήθηκαν ασέβεια στη μνήμη των 102 ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές στο Μάτι.

Το περιοδικό σημειώνει, ακόμη, πως ορισμένοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός χάνει την επαφή του με τους ψηφοφόρους. Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε πρόσφατα μία εβδομάδα στην Κρήτη, κάνοντας διακοπές μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Πολλοί Έλληνες συγκλονίστηκαν όταν ο κ. Πολάκης αντιπαρατέθηκε με έναν νεαρό ψυχίατρο που είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις διαδικασίες πρόσληψης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Πολάκης αγνόησε τις προτροπές να ζητήσει συγγνώμη, προσθέτει ο Economist, σχολιάζοντας πως το περιστατικό υποβάθμισε και ο κ. Τσίπρας που περιέγραψε τον αναπληρωτή υπουργό ως έναν «αψύ νησιώτη».

Ο Economist αναφέρεται επίσης στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς και στις πρόσφατες παροχές που «πέρασαν» από την ελληνική Βουλή.

«Ο πρωθυπουργός έχει αναβάλλει τη δέσμευση που έχει αναλάβει προς τους πιστωτές για μείωση του αφορολόγητου ορίου, ενώ στις δημοσκοπήσεις το προβάδισμα που έχει η ΝΔ συρρικνώνεται», καταλήγει ο Economist.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider