Στην αντεπίθεση για να αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην αντεπίθεση για να αλλάξει την ατζέντα η κυβέρνηση
Υπό το βάρος των όσων έλαβαν χώρα χθες στη Βουλή η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με την δήλωσή του διατεθειμένος να φθάσει ακόμη και σε ρήξη με ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς που πρακτικά με τις συστάσεις τους έχουν δείξει ότι επιθυμούν το ξήλωμα του κοινωνικού πουλόβερ που έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έως και τον Μάιο μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για την κυβέρνηση η έκθεση αξιολόγησης για την οικονομία της χώρας είναι ένα καμπανάκι για τις…ορέξεις κάποιων τεχνοκρατών των Βρυξελλών που επιθυμούν να ακυρώσουν μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα και μάλιστα έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια επαναφέρουν ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα!

Να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τις κοινωνικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης πριν από τις ευρωεκλογές, φαίνεται όμως ότι τώρα «αγριεύουν» διαπιστώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ρητορική των Βρυξελλών ενθαρρύνει την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι παρέλαβε «καμμένη γη» ακριβώς για να πάρει πίσω τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που θα προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία.

Ως εκ τούτου τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα στελέχη του θα επιμείνουν στην στρατηγική του διλήμματος με το οποίο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες μπροστά στην κάλπη θυμίζοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός έλεγε πριν από τις ευρωεκλογές ότι το αποτέλεσμα συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης ή ακύρωσης για τα μέτρα που ελήφθησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ετοιμάζεται για την παρουσίαση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων του μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εκ παραλλήλου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα και αφού ο Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αποκαλυφθεί σχεδόν το σύνολο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ειδική εκδήλωση στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα θα ξεδιπλωθεί και η προεκλογική καμπάνια με βομβαρδισμό τηλεοπτικών σποτς και εκλογικών μηνυμάτων.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider