Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το υπουργείο Τουρισμού - Σε ρυθμούς fast track η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το υπουργείο Τουρισμού - Σε ρυθμούς fast track η κυβέρνηση
Η επίσκεψη στο υπουργείο τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνεται από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού συνεχίζεται το πλέγμα των συναντήσεων που έχει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του που δίνει και τον τόνο των πρωτοβουλιών που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης σήμερα του πρώτου νομοσχεδίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσκεψη στο υπουργείο τουρισμού θα λάβει ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη για την πορεία της τουριστικής περιόδου αλλά και για τις πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Θεοχάρης, η πρόταση της κυβέρνησης είναι ένα εθνικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη, με κεντρική παρακολούθηση από το υπουργείο και μια ομάδα υλοποίησης, έτσι ώστε τα υπουργεία να συντάσσονται και να βοηθάνε για ένα κοινό σχέδιο δράσης.

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιου, οι συνεδριάσεις του οποίου θα γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αναμένεται να συζητηθούν ο προγραμματισμός του Νομοθετικού Έργου και ειδικότερα:

α) το Φορολογικό Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων,

β) το Διυπουργικό Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των Δήμων.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση επί των οικονομικών εξελίξεων από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και για τις εξελίξεις του Brexit από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η κατάθεση του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος στη βουλή θα γίνει τελικά σήμερα, νεώ τη Δευτέρα θα μπει προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή αντί της προσεχούς Παρασκευής που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης είναι πάντως και η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, γι αυτό και ο Πρωθυπουργός, ζήτησε να ενημερωθεί για τις κινήσεις του υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τα θέματα που ανακύπτουν αναφορικά με τον συντονισμό των ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων και την ενημέρωση του κοινού.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες συζητήθηκαν οι δράσεις που πρόκειται να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για τη μείωση του καπνίσματος, την οποία ο Πρωθυπουργός ανέδειξε σε μείζονα προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία. Αποφασίστηκε, ως πρώτο βήμα, η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια, την Βουλή, τα υπουργεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να υπάρξει ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, εντατικοποίηση των ελέγχων και εφαρμογή κυρώσεων για τους παραβάτες. Παράλληλα, αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider