«Ετοιμοπόλεμοι» για Novartis δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ετοιμοπόλεμοι» για Novartis δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Η προανακριτική που θα συνεδριάσει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα εξετάσει αρχικά το ζήτημα εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου.

Στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επικεντρώνουν την προσοχή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σκοπεύουν να κρατήσουν «ψηλά» το θέμα Novartis.

Η προανακριτική που θα συνεδριάσει στις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης θα εξετάσει αρχικά το ζήτημα εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου που κατέθεσαν από κοινού η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως θα πολεμήσουν το αίτημα αυτό με όλες τους τις δυνάμεις.

Όχι πως υπήρχε άλλωστε η παραμικρή αμφιβολία, μετά και την στάση που κράτησε η Κουμουνδούρου από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε το σχετικό αίτημα και με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει στην επιτροπή πως θα φύγει από εκεί μόνο… σηκωτός.

Η συνεδρίαση της προανακριτικής θα ξεκινήσει με αυτό το θέμα, ενώ αργότερα έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τεθεί επίσης ζήτημα για την κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι υπάρχει κατάθεση του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη σύμφωνα με την οποία ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας τον απειλούσε την εποχή που ο κ. Μανιαδάκης ήταν ακόμη προστατευόμενος μάρτυρας, ισχυριζόμενος πως όταν πάρει η Νέα Δημοκρατία την εξουσία θα κυνηγήσει τους εισαγγελείς που έψαχναν το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα… όπλα που διαθέτει στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα συνεχίσει να πιέζει τον Άδωνι Γεωργιάδη με βάση και όσα εκείνος υποστήριξε, πως δηλαδή οι Τσίπρας και Πολάκης ενδεχομένως δωροδοκήθηκαν από την εταιρεία, δήλωση πάντως που στην συνέχεια πήρε πίσω σημειώνοντας πως αν είχε στοιχεία για κάτι τέτοιο θα τα είχε πάει στον εισαγγελέα.

Στο θέμα της Novartis, ο Υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται πως με τις αντιδράσεις του κάνει «απανωτά δώρα» στην Κουμουνδούρου, αφού όπως σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κρατάει στην πρώτη γραμμή ένα θέμα που η Νέα Δημοκρατία δείχνει πως θα ήθελε πολύ να περνάει στα… ψιλά.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider