Ο Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό
Στις 18:00 συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα το απόγευμα - στις 18:00 - συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά τις απειλές της Άγκυρας πως «έχει ανοίξει τις πόρτες».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες Σάββατο δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ποιους μίλησε ο Δένδιας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρισκόμενο στο Χαρτούμ Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ για το μεταναστευτικό πραγματοποίησε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για το ίδιο θέμα με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και χθες το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Είχε επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, συνάντηση και με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στον οποίον είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το θέμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider