Μπάιντεν σε Ρωσία: Θα απαντήσουμε σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν σε Ρωσία: Θα απαντήσουμε σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων 
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα στήριζαν ένα ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από την ομάδα των G-2O. 

Την ετοιμότητα των ΗΠΑ να απαντήσουν με αντίστοιχο τρόπο σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων από τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν, σε δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά από τη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος προς τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπάιντεν τόνισε πως «θα απαντήσουμε εάν κάνει χρήση» των χημικών όπλων. Η φύση της απάντησης μας θα εξαρτηθεί από τη χρήση που θα κάνει η Ρωσία».

Ακόμα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε την ενότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για την κρίση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα στήριζαν ένα ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από την ομάδα των G-2O.

Στέλοντας μήνυμα στην Κίνα, ο Μπάιντεν δήλωσε πως έκανε ξεκάθαρο στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπινγκ, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη τους, πως θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωσης ενίσχυσης της Ρωσίας από το Πεκίνο. «Ελπίζω πως η Κίνα δεν θα συμμετέχει με τη Ρωσία στην κατάσταση στην Ουκρανία. Νομίζω πως η Κίνα καταλαβαίνει ότι το οικονομικό της μέλλον είναι πολύ περισσότερο συνδεδεμένο με τη Δύση απ' ότι με τη Ρωσία» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως οι ΗΠΑ συντονίζονται με την ΕΕ και την ομάδα των G-7 για την ενεργειακή και διατροφική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη δεσμεύεται ο Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider