Ισπανία: Προς ψήφιση νόμος που αναγνωρίζει κάθε πράξη μη συναινετικού σεξ ως βιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Προς ψήφιση νόμος που αναγνωρίζει κάθε πράξη μη συναινετικού σεξ ως βιασμό
«Από σήμερα η Ισπανία είναι μια πιο ελεύθερη και πιο ασφαλής χώρα για όλες τις γυναίκες» δήλωσε η υπουργός Ισότητας της χώρας, Ιρένε Μοντέρο.

Το κάτω σώμα της Βουλής της Ισπανίας ενέκρινε την Πέμπτη νόμο ως οποίος χαρακτηρίζει κάθε πράξη μη συναινετικού σεξ ως βιασμό.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο με 195 ψήφους υπέρ και 3 αποχές και χρειάζεται να εγκριθεί και από το άνω σώμα της ισπανικής Βουλής για να τεθεί σε ισχύ ως νόμος.

«Από σήμερα η Ισπανία είναι μια πιο ελεύθερη και πιο ασφαλής χώρα για όλες τις γυναίκες» δήλωσε η υπουργός Ισότητας της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ, Ιρένε Μοντέρο.

Σύμφωνα με το Reuters, το νομοσχέδιο ήταν υπό διαμόρφωση τα τελευταία 2 χρόνια και έρχεται εν μέσω των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει στην ισπανική κοινή γνώμη το περιστατικό όπου μια γυναίκα βιάστηκε ομαδικά από 5 άνδρες ομαδικά στο φεστιβάλ ταύρου στην Παμπλόνα το 2016.

Οι πέντε άντρες, που αυτοαποκαλούνται La manada (η αγέλη των λύκων), στο δικαστήριο έπεσαν στα μαλακά. Βρέθηκαν ένοχοι για μικρότερα αδικήματα και απαλλάχθηκαν από την κατηγορία του βιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider