Μήνυσαν τη Google επειδή τα e-mails τους πάνε στα spam οι Ρεπουμπλικανοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυσαν τη Google επειδή τα e-mails τους πάνε στα spam οι Ρεπουμπλικανοί
Οργισμένη η RNC.

Η Εθνική Επιτροπή Ρεμπουμπλικανών (RNC) κατέθεσε μήνυση κατά της Google την Παρασκευή επειδή τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλει, κατευθύνονται στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων των χρηστών (spam).

Κατηγορούν τον τεχνολογικό γίγαντα ότι «κάνει διακρίσεις» εις βάρος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών «καταπνίγοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω των πολιτικών δεσμών και των απόψεων της».

«Η Google έχει μεταβιβάσει εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζικά στους φακέλους των ανεπιθύμητων κατά τη διάρκεια κομβικών σημείων στη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές» ανέφερε η RNC στην αγωγή. Η Google απέρριψε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με το Reuters.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, απλώς δεν φιλτράρουμε τα email με βάση πολιτικές πεποιθήσεις. Τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες των χρηστών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, Χοσέ Καστανέντα.

Η RNC συνέχισε λέγοντας ότι στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα, σχεδόν όλα τα email της αντί να καταλήγουν στα εισερχόμενα των χρηστών πάνε στους φακέλους με τα spam. Μάλιστα, επεσήμανε πως η «διάκριση» σε βάρος της συνεχιζόταν για περίπου 10 μήνες παρά τις προσπάθειές της να συνεργαστεί με την Google.

Είπε ότι η υποτιθέμενη δρομολόγηση των email της σε φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είχε καταναλώσει έσοδα και ότι περισσότερα χρήματα θα χαθούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ότι κάνουν διακρίσεις σε βάρος των συντηρητικών απόψεων και καταστέλλουν την ελευθερία του λόγου, έναν ισχυρισμό που οι εταιρείες τεχνολογίας αρνούνται κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η φτώχεια και η ακρίβεια βγάζουν τους λαούς στους δρόμους

Ο πληθωρισμός διευρύνει το χάσμα στη Ευρωζώνη - «Βαρύ» τίμημα για τις βαλτικές χώρες

«Καμπανάκι» από Goldman Sachs: Οι αγορές υποτιμούν το κίνδυνο ύφεσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider