Σοκ στην Σκωτία: Παραιτήθηκε η Νίκολα Στέρτζον από την πρωθυπουργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σοκ στην Σκωτία: Παραιτήθηκε η Νίκολα Στέρτζον από την πρωθυπουργία
Αιφνιδιαστική παραίτηση από την Νίκολα Στέρτζιν έπειτα από οκτώ χρόνια στην εξουσία της Σκωτίας.

Η Νίκολα Στέρτζον ανακοίνωσε την παραίτησή της από την πρωθυπουργία της Σκωτίας, σε μια αιφνιδιαστική συνέντευξη Τύπου στο Εδιμβούργο την Τετάρτη, λέγοντας ότι η αποχώρησή της δεν είναι αποτέλεσμα «πιέσεων», με τα βρετανικά μέσα ωστόσο να προεξοφλούν αυτή την εξέλιξη.

Δήλωσε πως το να υπηρετήσει τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν ένα «προνόμιο» και ευχαρίστησε τον λαό που «με στήριξε και με ενέπνευσε στις καλές στιγμές και στις πιο δύσκολες ώρες των πιο δύσκολων ημερών μου». «Ωστόσο, από τις πρώτες μου στιγμές στη δουλειά, πίστευα ότι μέρος του να υπηρετήσω καλά θα ήταν να γνωρίζω σχεδόν ενστικτωδώς πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξω χώρο για κάποιον άλλο. Στο μυαλό μου και στην καρδιά μου, ξέρω ότι η ώρα είναι τώρα», επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι θα παραμείνει στο αξίωμα μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός της. «Το πιο σημαντικό είναι πως συνεχίζω να μάχομαι για τη χώρα, το κόμμα μου και τον σκοπό της ανεξαρτησίας στον οποίο έχω αφιερώσει τη ζωή μου» συμπλήρωσε. Ακόμη, ανέφερε ότι το να διατελέσει ως ηγέτιδα της Σκωτίας και να οδηγήσει τη χώρα μέσω της πανδημίας ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που είχε κάνει ποτέ.

Η Στέρτζον ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σκωτίας αλλά και η μακροβιότερη σε αυτή τη θέση καθώς κράτησε το «τιμόνι» της χώρας από το 2014.

Σημειώνεται πως ηγήθηκε του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας μετά το δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, κατά το οποίο οι πολίτες τάχθηκαν σε ποσοστό 55% έναντι 45% υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα ενεπλάκη σε διένεξη όσον αφορά τις πολιτικές για τους διεμφυλικούς μετά την υιοθέτηση από την Σκωτία της Μεταρρύθμισης Αναγνώρισης Γένους, η οποία καθιστά ευκολότερη νομικά την αλλαγή φύλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EUDI Wallet: Ένα βήμα πιο κοντά το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Τι θα περιλαμβάνει

Εξαιρετική χρονιά το 2022 για την Glencore: Επιστρέφει 7 δισ. δολ. στους μετόχους της

Heineken: Πτώση 19% στα καθαρά κέρδη του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider