ΣΥΡΙΖΑ: Η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση Καραμανλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση Καραμανλή
Την παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «δεν θα αποφευχθεί η συζήτηση για τα αιτία της τραγωδίας».

Την παραίτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «δεν θα αποφευχθεί η συζήτηση για τα αιτία της τραγωδίας».

«Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αίτια της παραίτησής του. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, επίσης, πολύ καλά ότι η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα αποφευχθεί με την παραίτηση του υπουργού του, αλλά καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην ώρα της όμως, όχι την ώρα του πένθους», καταλήγει.

Με συγγενείς θυμάτων στη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας

Στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες, εγκαυματίες αλλά και οι σοροί των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μετά το σημείο του δυστυχήματος κοντά στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον διοικητή τού νοσοκομείου για την κατάσταση των τραυματιών, πολλοί από τους οποίους είναι νέα παιδιά. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να τους ευχαριστήσει για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος για να περιθάλψουν τους τραυματίες και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Λάρισας ο κ. Τσίπρας συνάντησε συγγενείς τραυματιών, αλλά και συγγενείς και γονείς θυμάτων, στους οποίους εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια.

Πριν αναχωρήσει ο κ. Τσίπρας από τη Λάρισα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για έκτακτη αιμοδοσία για την βοήθεια των τραυματιών.

Σβίγκου: Η χθεσινή τραγωδία είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό

«Ανείπωτη η θλίψη για την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη. Η σκέψη όλων μας δεν μπορεί παρά να είναι στις οικογένειες των θυμάτων που δοκιμάζονται. Δεκάδες νέοι και νέες, ως επί το πλείστον, φοιτητές, εργαζόμενοι, μικρά παιδιά χάθηκαν ή τραυματίστηκαν, μέσα σε μια στιγμή, μέσα στη νύχτα», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η μόνη χαραμάδα αισιοδοξίας βρίσκεται στη συγκλονιστική στάση της κοινωνίας που κάνει το δάκρυ της αλληλεγγύη. Στο κύμα συμπαράστασης στους τραυματισμένους επιβάτες μέσω της αιμοδοσίας, το ελάχιστο σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Αλλά και στην αυταπάρνηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, που δίνουν μια μεγάλη μάχη», αναφέρει η κυρία Σβίγκου και καταλήγει:

«Σήμερα είναι μια μέρα πένθους και συντριβής. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, όμως, ότι η χθεσινή τραγωδία είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Και δεν θα το ξεχάσουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία - Δεν είναι τώρα η ώρα των ευθυνών

Μητσοτάκης από Τέμπη: «Θα μάθουμε τα αίτια, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην ξανασυμβεί»

gazzetta
gazzetta reader insider insider