Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στήριξης στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στήριξης στην Ουκρανία
Οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τη μάχη για τον έλεγχο της περιοχής του Μπαχμούτ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο ενίσχυσης στην Ουκρανία, ώστε να στηρίξουν τις δυνάμεις του Κιέβου στον πόλεμο που διεξάγουν με τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας (NSA), το νέο πακέτο στήριξης στην Ουκρανία θα ανακοινωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε και στις μάχες που δίνουν οι ουκρανικές δυνάμεις έναντι των Ρώσων στην πόλη του Μπαχμούτ, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τη μάχη για τον έλεγχο της περιοχής.

«Οι Ουκρανοί δεν έχουν υποχωρήσει από την πόλη» είπε ο Κίρμπι μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας Σέρχι Τσερεβάτι δήλωσε στο Reuters ότι δεν είναι σαφές πού οι ρωσικές δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία τους και ότι ψευδώς ισχυρίστηκαν ότι έχουν καταλάβει την πόλη. Το Μπαχμούτ έχει γίνει πεδίο για μια από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου, που τώρα βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο του, με τεράστιες απώλειες απώλειες και για τις δύο πλευρές ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καταστραφεί από βομβαρδισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν πολύ από την κατάληψη του Μπαχμούτ

Πολωνία: Παρέδωσε τα πρώτα καταδιωκτικά MiG-29 στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider