Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ: 3 γυναίκες στις 6 πρώτες θέσεις - Οι επιλογές Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ: 3 γυναίκες στις 6 πρώτες θέσεις - Οι επιλογές Μητσοτάκη
Η ισορροπία ανδρών – γυναικών επεκτείνεται σε όλο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφού στις πρώτες 10 θέσεις η αναλογία θα είναι 5 άνδρες και 5 γυναίκες, ενώ συνολικά οι γυναίκες εντέλει θα ξεπερνούν αριθμητικά τους άνδρες.

Yλοποιεί τη δέσμευσή του για την ενίσχυση του γυναικείου αποτυπώματος στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποτυπώνεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που θα παρουσιαστεί στις 10:30 αύριο, Παρασκευή (28/4).

Στις 3 από τις 6 πρώτες θέσεις, δηλαδή σε εκλόγιμες, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να τοποθετήσει γυναίκες με υψηλό συμβολισμό.

Οι πληροφορίες του Reader.gr, μάλιστα αναφέρουν ότι του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα ηγηθεί γυναίκα με επιστημονικό υπόβαθρο, η οποία θα συμβολίζει τη διεύρυνση που επιδιώκει η κυβερνώσα παράταξη.

Ψηλά στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου θα βρίσκεται κατά τις ίδιες πηγές και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, καθώς και μία γυναίκα η οποία στόχος είναι να συμβολίζει τον αγώνα για τη γυναικεία ισότητα.

Τις τελευταίες ώρες το όνομα που ακούγεται – χωρίς να είναι βέβαιο ότι έχει κλειδώσει – είναι αυτό της δημιουργού της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες» Μαρίας – Νεφέλης Χατζηιωάννου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις θα βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, εκπροσωπώντας τον απόδημο ελληνισμό, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλόγιμη θέση με επιλογή του Πρωθυπουργού θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος έχει ασχοληθεί έντονα με τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στις μη εκλόγιμες θέσεις λέγεται ότι θα περιληφθούν κι άλλα πρόσωπα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Στα «σίγουρα» θεωρείται μια γυναίκα αγρότισσα από την περιφέρεια καθώς και μία γυναίκα με πολύ δυνατή προσωπική ιστορία, ενώ στις υποψήφιες της νέας γενιάς ανήκει η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου. Έντονη είναι επίσης η φημολογία για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Σπύρο Καρανικόλα, που ήδη εργάζεται στενά με τα κορυφαία στελέχη της Πειραιώς.

Τις υποψηφιότητες του απόδημου ελληνισμού θα συμπληρώσουν κατά πληροφορίες η Πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι, Μαρία Διαμαντοπούλου και η Ρούμπη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου, με μακρά καριέρα στον χώρο της επικοινωνίας και δραστηριότητα στο Λονδίνο.

Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου Επικρατείας οι πληροφορίες θέλουν να τοποθετείται το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Αντώνης Σγαρδέλης, γενικός Διευθυντής της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ισορροπία ανδρών – γυναικών επεκτείνεται σε όλο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αφού στις πρώτες 10 θέσεις η αναλογία θα είναι 5 άνδρες και 5 γυναίκες, ενώ συνολικά οι γυναίκες εντέλει θα ξεπερνούν αριθμητικά τους άνδρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Στο 5,1% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πόσο μπορεί να «ανοίξει» η «ψαλίδα»

Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για 2η φορά στην προκοπή - Μήνυμα προς την Τουρκία

Πατέλης: Αν υπάρξει άλλη πολιτική λύση, θα πρέπει να ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider