Ποιες χώρες του εξωτερικού «έβγαλαν» ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιες χώρες του εξωτερικού «έβγαλαν» ΣΥΡΙΖΑ
Παρά την απογοητευτική απόδοσή του στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προηγείται σε τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της ΝΔ.

Παρά την απογοητευτική απόδοσή του στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προηγείται σε τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι στην ελληνική επικράτεια, η μόνη εκλογική περιφέρεια που κατάφερε να κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτός της Ροδόπης.

Ειδικότερα, στη Σουηδία με την ενσωμάτωση να φτάνει στο 83,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32% έναντι 22,1% της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ισπανία, αντίστοιχα, το κόμμα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα προηγείται με ποσοστό 30% και ακολουθεί η ΝΔ με 27%. Επίσης, στην Πορτογαλία με ενσωμάτωση 87,9%, το κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 39,2% έναντι του 17,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Συνολικά, με ενσωμάτωση στο 60%, οι Έλληνες του εξωτερικού ψήφισε ως εξής:

  • ΝΔ: 44,22
  • ΣΥΡΙΖΑ: 18,47
  • ΚΚΕ: 10,56
  • ΜέΡΑ25: 10,25
  • ΠΑΣΟΚ: 6,66

Οι χώρες του εξωτερικού στις οποίες οι Έλληνες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είναι οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κορέα, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, όπου και η ενσωμάτωση είναι στο 74,5% η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 37,2% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Γαλλία, μάλιστα, αυξημένα ποσοστά καταγράφει και το ΚΚΕ, το οποίο και συγκεντρώνει 13,8%. Στη Γερμανία με την ενσωμάτωση να φτάνει το 76,0%, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43,65%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,69%, τρίτο το ΚΚΕ με 13,06%, τέταρτο το ΜέΡΑ25 με 9,15% και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 6,77%. Αξιοσημείωτο είναι πως στη Σαουδική Αραβία η ΝΔ κερδίζει με... 70%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές 2023: Το «ευχαριστώ» Σταϊκούρα - «Με τιμήσατε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας»

Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς: Στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες κάλπες - Πότε διαλύεται η Βουλή

Ν. Ανδρουλάκης: Οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται

gazzetta
gazzetta reader insider insider