Στην ΠτΔ σήμερα ο Αλ. Τσίπρας για τη δεύτερη διερευνητική εντολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ΠτΔ σήμερα ο Αλ. Τσίπρας για τη δεύτερη διερευνητική εντολή
Θα του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Tον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα θα δεχθεί σήμερα 23 Μαΐου στις 11:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ΠτΔ και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανοίγοντας και επισήμως τον δρόμο για νέες εκλογές -πιθανότατα- στις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει νωρίτερα τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την ΠτΔ, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: «Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική»

Αλ. Τσίπρας: Δεν εγκαταλείπω τη μάχη – Είμαι εδώ

Γ. Τσίπρας: Μας έφτυσαν, δεν βρέχει - Τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε

gazzetta
gazzetta reader insider insider