Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την Τετάρτη
Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στις 11:00 στην πρώτη  συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο ίδιος θα προεδρεύσει στις 11:00 στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη σημερινή παράδοση - παραλαβή ο νέος ΥΠΟΙΚ, Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε το στίγμα που θα ακολουθήσει η ηγεσία του υπουργείου. Ο ίδιος εξήρε την πολύ καλή δουλειά του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου σε όλα τα πεδία, ενώ προανήγγειλε ότι με προεδρικό διάταγμα θα καθορισθούν οι αρμοδιότητες του διευρυμένου πλέον ρόλου τους που θα είναι «περισσότερο στρατηγικό και που θα οδηγήσει σε πιο σφαιρική αντιμετώπιση της οικονομίας και των επενδύσεων» όπως ανέφερε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας το οποίο ανοίγει μετά τις εκλογές, το οποίο και πρέπει να εκμεταλλευτεί η χώρα,και επεσήμανε πως το νέο επιτελείο πρέπει να χτίσει πάνω στις επιτυχίες της προηγούμενης τετραετίας. Έκανε σαφές ότι θα γίνουν σεβαστοί οι κανόνες της ΕΕ, ωστόσο τόνισε πως υπάρχει σοβαρό περιθώριο ευελιξίας και αυτό επιδιώκει να αξιοποιήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Συγχαρητήρια σε Μητσοτάκη για επανεκλογή - Θα συναντηθούν στο NATO τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider