Οι ΗΠΑ δίνουν επιπλέον 500 εκατ. δολάρια σε στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ δίνουν επιπλέον 500 εκατ. δολάρια σε στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου την Τρίτη, το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει οχήματα μάχης.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 500 εκατ. δολαρίων, ώστε να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Κιέβου στον πόλεμο που διεξάγουν απέναντι στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου την Τρίτη, το πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων μάχης Bradley και των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Stryker, καθώς και πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS).

Σημειώνεται πως πρόκειται για το πρώτο πακέτο στρατιωτικής ενίσχυσης από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία μετά από τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου και την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner απέναντι στη Μόσχα, που «έσβησε» με την εμπλοκή της Λευκορωσίας.

Το πακέτο χρηματοδοτείται δυνάμει της εξουσίας που έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό και υπηρεσίες από αμερικανικά αποθέματα χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης. Το υλικό θα προέλθει από το πλεονάζον απόθεμα των ΗΠΑ.

Το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια είναι το 41ο που εγκρίνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, συνολικού ύψους άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μακρόν - Στόλτενμπεργκ αύριο στο Παρίσι: Ουκρανία και ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ επί τάπητος

ΟΗΕ: Η Ρωσία εκτέλεσε 77 πολίτες που συνέλλαβε αυθαίρετα σε ουκρανικά εδάφη

gazzetta
gazzetta reader insider insider