Δημοσκόπηση Pulse: Κυρίαρχη η ΝΔ – 2ο το ΠΑΣΟΚ - Το 62% αξιολογεί αρνητικά τις κινήσεις Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση Pulse: Κυρίαρχη η ΝΔ – 2ο το ΠΑΣΟΚ - Το 62% αξιολογεί αρνητικά τις κινήσεις Κασσελάκη
Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τις κινήσεις Κασσελάκη

Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά από την εταιρεία PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-21 Νοεμβρίου με δείγμα 1.112 ατόμων και δείχνει την κυριαρχία της ΝΔ καθώς προηγείται με πάνω από 20 μονάδες από το 2ο κόμμα, το οποίο είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 33% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,5% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες και το Μέρα25 με 3%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 11%. Σύμφωνα με το σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου είναι ως εξής: ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ΚΚΕ 10,5%, Ελληνική Λύση 5,5%. Σπαρτιάτες και Μέρα25 3,5%.

Η μάχη της δεύτερης θέσης

Η εκτίμηση για την εξέλιξη της μάχης της δεύτερης θέσης δείχνει πως το τελευταίο τρίμηνο και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19% πέφτει στο 14,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 12% ανεβαίνει στο 15%, τον μήνα Νοέμβριο. Αντίστοιχα για το ΚΚΕ η εξέλιξη/εκτίμηση από τον Σεπτέμβριο που ήταν στο 9%, φτάνει στο 10,5% τον Νοέμβριο.

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν τις πρόσφατες εσωκομμματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στο σύνολο του δείγματος το 62% τις χαρακτηρίζει «αρνητικά» (μάλλον αρνητικά ή σίγουρα αρνητικά) ενώ μόλις το 25% τις βλέπει «θετικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Σήμερα κλείνει ο κύκλος εσωστρέφειας - Δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα

Πολάκης για αποχωρήσεις: «Βάζουν το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

ΣΥΡΙΖΑ: Η μόνη «διαφωνία» όσων αποχώρησαν από το κόμμα είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider