Νέα κυβέρνηση στην Ελβετία - Η Βιόλα Άμχερντ πρόεδρος της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κυβέρνηση στην Ελβετία - Η Βιόλα Άμχερντ πρόεδρος της χώρας
Τη σύνθεση της κυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε σήμερα η Ελβετία, με την νυν υπουργό Άμυνα Βιόλα Άμχερντ να αναλαμβάνει πρόεδρος από τον Ιανουάριο. 

Τη σύνθεση της κυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε σήμερα η Ελβετία, με την νυν υπουργό Άμυνα Βιόλα Άμχερντ να αναλαμβάνει πρόεδρος από τον Ιανουάριο.

Η Άμχερντ αντικαθιστά τον Αλέν Μπερσέτ στο τιμητικό αξίωμα, στο οποίο εναλλάσσονται τα μέλη της κυβέρνησης σε ετήσια βάση, και εκπροσωπεί το Κεντρώο κόμμα στη συμμαχία, η οποία κυβερνά με συναίνεση.

Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε επίσης υπέρ της εκλογής του Μπιτ Γιανς στο επταμελές υπουργικό συμβούλιο ως διαδόχου του Μπερσέτ ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί στο τέλος του έτους.

Οι ισορροπίες στην ελβετική κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν μετά τη μετατόπιση προς τα δεξιά στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς ο Γιανς προέρχεται όπως και ο Μπερσέτ από το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Επανεξελέγη επίσης στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών η υπουργός Δικαιοσύνης Ελίζαμπεθ Μπάουμ Σνάιντερ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ινιάτσιο Κασίς και η υπουργός Οικονομικών Κάριν Κέλερ-Σούτερ, αμφότεροι από τους κεντροδεξιούς Ελεύθερους Φιλελεύθερους, παραμένουν επίσης στις θέσεις τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Άλμπερτ Ροέστι και ο υπουργός Οικονομικών Γκι Παρμελέν από το Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας, επίσης επανεξελέγησαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Συμφωνία για τους εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες όπως Uber και Deliveroo

Ρωσία: Ζητά διεθνή διάσκεψη από τον ΟΗΕ για τη Γάζα

Γερμανία: Στην 17η θέση της λίστας με τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς ο καγκελάριος Σολτς

gazzetta
gazzetta reader insider insider