Παπαστεργίου: Η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζει ψηφιακά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστεργίου: Η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζει ψηφιακά
Η συνάντηση που διήρκησε μια ώρα και ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, αλλά και τον υφυπουργό, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού, για έργα που «τρέχουν», τις επιπλέον υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, «για να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση της δουλειάς η οποία έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, αλλά και των πολύ σημαντικών έργων τα οποία δρομολογούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα» όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η συνάντηση που διήρκησε μια ώρα και ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, αλλά και τον υφυπουργό, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι «αυτή η πολύ σημαντική ψηφιακή πρόοδος αρχίζει και αποτυπώνεται πια και στους δείκτες αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό μάς δίνει χαρά, αλλά μας υποχρεώνει να κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «προχωράμε σταθερά ψηφιακά και μπροστά, η Ελλάδα αλλάζει και αλλάζει ψηφιακά. Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον πρόεδρο (πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) στον οποίο παρουσιάσαμε όλα τα έργα τα οποία σήμερα έχουμε τρέξει και το πώς τελικά η τεχνολογία πραγματικά μπορεί να βοηθήσει στα μικρά καθημερινά, αλλά και σε μεγαλύτερα πιο οραματικά».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η τεχνολογία πρέπει να σταθεί δίπλα στον πολίτη, να κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη, πιο ασφαλή, να μπορέσουμε δηλαδή να δώσουμε λύσεις σε θέματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα.

Σε πρώτη φάση ψηφιοποιήσαμε τα δεδομένα μας, μέσα στην πανδημία η Ελλάδα κατάφερε και έμεινε όρθια διοικητικά, σε δεύτερη φάση καταργούμε στρώσεις γραφειοκρατίας έτσι ώστε πλέον να μπορούμε να κάνουμε πολλές διαδικασίες και μέσω του κινητού μας. Τα δεδομένα και η διαχείριση τους, τα κέντρα δεδομένων και το πώς θα μπορέσουμε να βάλουμε πράσινο πρόσημο στην τεχνολογία είναι το ζητούμενο, και βέβαια τεχνολογία για όλους έτσι ώστε και ψηφιακά να μην αφήσουμε κανέναν πίσω».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Τιμή μου για τις επιθέσεις όλων των ΜΜΕ

Πολάκης: Ούτε λέξη πίσω δεν παίρνω γι' αυτά που είπα στην κυρία Συρεγγέλα

Βορίδης: Ο Κασσελάκης ζήτησε μισή συγνώμη

gazzetta
gazzetta reader insider insider