Σταϊκούρας για νέο Ειρηνοδικείο Πύλου: Βελτίωση στην εξυπηρέτηση πολιτών και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για νέο Ειρηνοδικείο Πύλου: Βελτίωση στην εξυπηρέτηση πολιτών και καλύτερες συνθήκες εργασίας
Στη θεμελίωση του νέου σύγχρονου Ειρηνοδικείου Πύλου παραβρέθηκε, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη θεμελίωση του νέου σύγχρονου Ειρηνοδικείου Πύλου παραβρέθηκε, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το νέο κτίριο του Ειρηνοδικείου Πύλου, προϋπολογισμού κατασκευής άνω του 1 εκατ. ευρώ, εντάσσεται σε μια σειρά από έργα ανέγερσης ή αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του τομέα της Δικαιοσύνης σε όλη την Επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ, που εκτελούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του εποπτευόμενου φορέα του της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Κατά την τοποθέτησή του στην τελετή θεμελίωσης του έργου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε: «Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η Πύλος, το επόμενο καλοκαίρι, θα αποκτήσει νέο Ειρηνοδικείο, ένα καλύτερο κτίριο που θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας των δικαστικών λειτουργών».

«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, σε όλη την Επικράτεια, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα:

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκτός από εθνικής εμβέλειας έργα, κατασκευάζει ένα μεγάλο πλήθος κτιριακών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές Δικαιοσύνης με νέα κτίρια, καθώς και επισκευές, ανακαινίσεις, επεκτάσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις και εκπόνηση μελετών υφιστάμενων κτιρίων.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης, προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα έργα της ανέγερσης των Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου, Λαμίας και Βόλου, της νέας πτέρυγας του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, της ανακατασκευής των Δικαστικών Μεγάρων Ρεθύμνου και Τρικάλων.

Επίσης, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Τριπόλεως, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αποκατάστασης ζημιών στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη 16 έργα από τις Κτιριακές Υποδομές, ενώ, από τις αρχές του 2023, υπεγράφησαν συμβάσεις και προχώρησαν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων, όπως είναι:

· η αποκατάσταση του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας στο Αρσάκειο Μέγαρο,

· η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Εφετείου Αθηνών,

· η βελτίωση των υποδομών σε κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων),

· η μελέτη – κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω και

· η ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Τριπόλεως.

Στο σύνολο αυτών των έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 70 εκατ. ευρώ, εντάσσεται και η ανέγερση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Πύλου, τις εργασίες θεμελίωσης του οποίου εγκαινιάζουμε σήμερα.

Το νέο κτίριο, με προϋπολογισμό κατασκευής που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα και περιλαμβάνει:

· Αίθουσα συνεδριάσεων Ειρηνοδικείου.

· Γραφεία Ειρηνοδίκη, Γραμματείας και Επιμελητή.

· Αρχείο Ειρηνοδικείου.

· Χώρους υγιεινής κοινού και προσωπικού.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η Πύλος, το επόμενο καλοκαίρι, θα αποκτήσει νέο Ειρηνοδικείο, ένα καλύτερο κτίριο που θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας των δικαστικών λειτουργών.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια για την αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, σε όλη την Επικράτεια, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

Σας ευχαριστώ!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider