Κατέρρευσε η σελίδα του Χ λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση Τραμπ με Μασκ - Ήταν κυβερνοεπίθεση, λέει ο Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατέρρευσε η σελίδα του Χ λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση Τραμπ με Μασκ - Ήταν κυβερνοεπίθεση, λέει ο Μασκ
Οι χρήστες που προσπάθησαν να συνδεθούν στο event, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 8 μ.μ. (03:00 ώρα Ελλάδος), ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα ζωντανής ροής του X.

Η πολυπροβεβλημένη συνέντευξη του Έλον Μασκ με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, σχεδόν «εκτροχιάστηκε» λόγω τεχνικών προβλημάτων στα πρώτα λεπτά της προγραμματισμένης ώρας έναρξης, το βράδυ της Δευτέρας.

Οι χρήστες που προσπάθησαν να συνδεθούν στο event, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 8 μ.μ. (03:00 ώρα Ελλάδος), ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα ζωντανής ροής του X.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO των Tesla και SpaceX απέδωσε το πάγωμα της πλατφόρμας σε κυβερνοεπίθεση. Το CNBC δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει εάν όντως έγινε επίθεση ή όχι, ωστόσο άλλα τμήματα του X συνέχισαν να λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια των δυσλειτουργιών.

Μετά από σχεδόν μια ώρα αντιμετώπισης προβλημάτων, η συζήτηση τελικά ξεκίνησε και διήρκεσε για περισσότερες από δύο ώρες. Σε διάφορα σημεία, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι φάνηκαν να παρακολουθούν τη συνέντευξη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του X Spaces.

«Αυτή η μαζική επίθεση δείχνει ότι υπάρχει πολλή αντίδραση στους ανθρώπους που απλώς ακούνε τι έχει να πει ο πρόεδρος Τραμπ», είπε ο Μασκ.

Σε απάντηση στο αίτημα του CNBC για σχόλιο σχετικά με την καθυστέρηση, ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, παρέπεμψε στην ανάρτηση του Μασκ στο X.

«Ανίκανη η Καμάλα Χάρις»

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, κι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ο Έλον Μασκ, εξέθεσαν διάφορες ριζοσπαστικές θεωρίες, χαρακτηρίζοντας για παράδειγμα τους παράτυπους μετανάστες «ζόμπι», ή μιλώντας για «πραξικόπημα» αναφερόμενοι στην αποχώρηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, κατά τη διάρκεια δίωρης συνέντευξης που αναμεταδόθηκε απευθείας μέσω X.

Ο Μασκ, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης —όπως και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και η ιδιωτική εταιρεία διαστήματος SpaceX, μεταξύ άλλων— είχε υποσχεθεί «πολύ συναρπαστική» συνέντευξη. Σε κάθε περίπτωση, επέτρεψε στον μεγιστάνα να ανακυκλώσει τετριμμένες θεματικές της εκστρατείας του με συνομιλητή φιλικό, αποφασισμένο να μην τον αντικρούσει για τίποτα.

Ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε «τη μεγαλύτερη απέλαση (παράτυπων μεταναστών) στην ιστορία» των ΗΠΑ αν εκλεγεί, ισχυριζόμενος πως η μαζική έλευση επί των ημερών του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία έχει αυξήσει την εγκληματικότητα.

«Έχουμε κόσμο που έρχεται μαζικά, σαν (...) αποκάλυψη ζόμπι», πλειοδότησε ο κ. Μασκ, ο οποίος για χρόνια είχε μάλλον περίπλοκη σχέση με τον κ. Τραμπ, μολαταύτα ανακοίνωσε δημόσια πως τον υποστηρίζει μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο μήνα.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας χαρακτήρισε, όπως ακριβώς και ο κ. Τραμπ, την Κάμαλα Χάρις, τη νέα αντίπαλο του Ρεπουμπλικάνου στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, υποψήφια «της ριζοσπαστικής αριστεράς».

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε την αντίπαλό του «τρίτης τάξεως», «ανίκανη», «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς» — αλλά ταυτόχρονα, επαίνεσε την εμφάνισή της σε φωτογράφιση στο πλαίσιο συνέντευξης.

Εξάλλου, καθώς μοιάζει να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει η είσοδος στην κούρσα της κυρίας Χάρις, ο κ. Τραμπ αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider