Κασσελάκης: Η μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα έχει γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κασσελάκης: Η μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα έχει γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης
Στη «μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα» ως «μία υπερσύγχρονη μονάδα που αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό» αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Βίντεο με το οποίο αναφέρεται στη «μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα» ως «μία υπερσύγχρονη μονάδα που αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό» ανάρτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτή η μονάδα έχει πλέον γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Δηλαδή μιας ψευτοπράσινης ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη η οποία καθιστά όλη αυτήν την περιοχή οικονομικά ευάλωτη», σχολιάζει στο εν λόγω βίντεο, τονίζοντας:

«Αντί να αξιοποιήσουμε μια επένδυση σχεδόν 2 δισ. ευρώ και να μπορέσουμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στις πράσινες τεχνολογίες και στις ΑΠΕ, αντί γι' αυτό ούτε χωροταξικό χάρτη έχουμε για τις πράσινες τεχνολογίες. Και κλείνουμε αυτήν τη μονάδα κάνοντας την περιοχή οικονομικά ευάλωτη. Μια περιοχή με μεγάλη ανεργία και μεγάλη φτώχεια».

«Αυτός δεν είναι τρόπος να προστατεύσεις την τοπική κοινωνία σε μία φάση που χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Ας ξέρουν οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς, της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είμαστε δίπλα τους για να έχουν ενεργειακή ασφάλεια και να συμμετέχουν στις ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης μαζί με ένα εμπεριστατωμένο πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή -που περιλαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- για να μπορέσει αυτή η περιφέρεια να πάει μπροστά», καταλήγει, στην ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς: Η Αττική προβάλλει δυναμικά τα εξαιρετικά αγροτοδιατροφικά της προϊόντα στις διεθνείς αγορές

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρ. Σταϊκούρας για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Κεραμέως: Στα €950 ο κατώτατος μισθός από το 2027 - Νέα αύξηση την άνοιξη του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider