Γερμανία: Ο Μερτς προσκάλεσε τον Νετανιάχου στη χώρα - Αγνοεί το ένταλμα του ΔΠΔ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο Μερτς προσκάλεσε τον Νετανιάχου στη χώρα - Αγνοεί το ένταλμα του ΔΠΔ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Νετανιάχου συνεχάρη τον Γερμανό συντηρητικό ηγέτη για την ξεκάθαρη εκλογική νίκη που εξασφάλισε η κεντροδεξιά ένωση Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Ο πιθανός επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς δήλωσε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι θα τον προσκαλέσει στη Γερμανία αγνοώντας το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) εις βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Νετανιάχου συνεχάρη τον Γερμανό συντηρητικό ηγέτη για την ξεκάθαρη εκλογική νίκη που εξασφάλισε η κεντροδεξιά ένωση Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μερτς είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι θα τον προσκαλούσε στη Γερμανία «περιφρονώντας τη σκανδαλώδη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό εγκληματία πολέμου».

Ένας εκπρόσωπος του CDU επιβεβαίωσε ότι οι δυο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά τις χθεσινές εκλογές, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Βελτιώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Φεβρουάριο

Επιστολή ευρωβουλευτών: Η Κομισιόν να λάβει μέτρα για τις αδικαιολόγητα διαφορετικές τιμές σε παρόμοια προϊόντα

Ρωσία: Καλωσορίζει τη νέα προσέγγιση των ΗΠΑ στο ουκρανικό - «Ας δούμε» λέει για τις σχέσεις με Μερτς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider