Ακίνητα: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην εξοχική κατοικία σε 9 δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην εξοχική κατοικία σε 9 δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων 
Μέχρι το ποσό των 10 με 12 χιλιάδων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο φτάνουν οι τιμές σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη, βάση των στοιχείων της Engel & Völkers Ελλάδος. Τι συμβαίνει σε άλλα νησιά. Από που προέρχονται οι αγοραστές – επενδυτές.

Μέχρι το ποσό των 10 με 12 χιλιάδων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο φτάνουν οι τιμές, κατά μέσο όρο, ακινήτων σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη, βάση των στοιχείων της Engel & Völkers Ελλάδος. Για όσους ψάχνουν… οικονομικότερες και πιο προσιτές επιλογές, υπάρχουν η Κέα και η Σύρος με έως 6.500 ευρώ/τ.μ., η Κύθνος με 6.000 ευρώ/τ.μ. αλλά και οι Τήνος – Νάξος με 5.500 ευρώ/τ.μ.. Στην δε Άνδρο, καταγράφονται τιμές έως 4.000/τ.μ. κατά μέσο όρο, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του κτηματομεσιτικού γραφείου.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, η αυξανόμενη επιθυμία των ξένων να περάσουν τις διακοπές τους στα ηλιόλουστα νησιά των Κυκλάδων έχει θετική επίδραση στον ελληνικό τουρισμό, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση για δεύτερη κατοικία είτε για ιδιοκατοίκηση είτε για επενδυτικό ενδιαφέρον. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου μπορεί να αποδοθεί στις αξιόπιστες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και στις απευθείας πτήσεις από πολλές πόλεις του εξωτερικού. Επιπλέον, τα σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι επενδύσεις σε υποδομές και τα πολυτελή θέρετρα συμπληρώνουν τη φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις Κυκλάδες χαρακτηρίζεται από αγοραστές που προέρχονται κατά πλειοψηφία από τις γερμανόφωνες περιοχές Γερμανία - Αυστρία - Ελβετία, ακολουθούν οι πολίτες της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου και συμπληρώνεται από ενδιαφερόμενους που προέρχονται από την Γαλλία και τις χώρες της Μεσογείου όπως Ιταλία και Ισπανία.

Αυτή τη στιγμή, βάση των στοιχείων της Engel & Völkers Ελλάδος, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Δεδομένων των συνθηκών αυτών, η Engel & Völkers Ελλάδος, Ελλάδος, σημειώνοντας ήδη για φέτος αυξημένο κύκλο πωλήσεων σε Πάρο, Μύκονο, Κέα, Άνδρο, Κύθνο και Τήνο, προχώρησε την έναρξη λειτουργίας του νέου φυσικού της καταστήματος στην Νάουσα της Πάρου, ώστε να υποστηρίζει όσους θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο στις Κυκλάδες είτε να πουλήσουν. Η αγορά δεύτερης κατοικίας στα νησιά των Κυκλάδων έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος, κ. Γιώργος Πετράς δήλωσε σχετικά: «H παρουσία μας εδώ αντανακλά τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας στην αγορά δεύτερης κατοικίας, εξυπηρετώντας τα νησιά των Κυκλάδων. Η Engel & Völkers έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων στην περιοχή, αναδεικνύοντας την ισχυρή ζήτηση για πολυτελή ακίνητα στα όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Με το νέο μας κατάστημα στην Πάρο και το δίκτυο συνεργατών μας στις Κυκλάδες, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ναυάγιο» στο «διπλό» ΣΔΙΤ αξίας 131,5 εκατ. ευρώ για τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας 

ΑΒΑΞ: Τι σηματοδοτεί το deal με τις τράπεζες

ΜΕΤΚΑ: Τι συνεισφέρουν υποδομές και παραχωρήσεις στον όμιλο Metlen – Τα EBITDA και οι προοπτικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider