BACKSTORY

Θα βρουν στόχο οι εκτιμήσεις του Κεντρικού; - Ο παίκτης Σωκράτης - Αττικής: Πόσο θα είναι η τρύπα;

01-07-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Θα βρουν στόχο οι εκτιμήσεις του Κεντρικού; - Ο παίκτης Σωκράτης - Αττικής: Πόσο θα είναι η τρύπα;

Ζω για τη στιγμή που οι εκτιμήσεις του κεντρικού τραπεζίτη θα βρουν τον στόχο τους, θα πέσουν μέσα δηλαδή... Επί τη βάση της τελευταίας έκθεσης ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 7,6% το 2022, ενώ για ανάπτυξη 3,2%. Τι να σας πω. Μια αμφιβολία να σας πω την έχω... Και δυστυχώς δεν είμαι ο μόνος ούτε ο μοναδικός.

Άσχετο. Πήρε το μάτι μου σε αυτήν την έκθεση πως άρχισαν να «χτυπούν» τα μορατόρια τώρα που έπαψαν να είναι πλέον μορατόρια. 3,6 δισ. από τα 22 δισ. γύρισαν δυστυχώς σε κόκκινα δάνεια. Επίσης είναι φανερό και δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη πρόβλεψη πως οι καταθέσεις έχουν αρχίσει να τρώγονται.

Πλησιάζουν οι μέρες όπου η γενική συνέλευση της Attica Bank θα διενεργηθεί, δηλαδή στις 5 Ιουλίου. Εκεί θα έχουμε μια εικόνα για το πόσο μεγάλη είναι η τρύπα και πόσα κεφάλαια απαιτούνται προς την κατεύθυνση της κάλυψής της. Η αναζήτηση και άλλων επενδυτών πάντως συνεχίζεται και για να δούμε τι θα αποδώσει και με ποιο τρόπο.

Υπενθυμίζεται πάντως, όπως έχει ήδη γραφεί από αυτήν τη στήλη, πως η πιστοληπτική διαβάθμιση των τιτλοποιήσεων της τράπεζας θα βοηθήσει στη γνώση των κεφαλαίων που απαιτούνται και η γνώση αυτού του γεγονότος θα επέλθει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Υπερκαλύφθηκε και το green shoe της Dimand που αποδεικνύει πως όταν κάνουν IPO εταιρείες με προοπτική υπάρχει και ενδιαφέρον. Και είναι η πρώτη τέτοια εταιρεία στην Κύρια Αγορά μετά από χρόνια γιατί με την Μπλε Κέδρος ιδροκόπησαν για να την βάλουν και να δούμε που θα καταλήξει. Επανέρχομαι μετά την απαραίτητη διακοπή στη Dimand, όπου η ζήτηση θα ξεπεράσει από ότι φαίνεται τα 150 εκατ. ευρώ με την επενδυτική κοινότητα να έχει αγκαλιάσει την έκδοση.

Μου είπαν ότι υπάρχει μεγάλο άγχος για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος ενός ενημερωτικού για ομόλογο. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν αναφέρομαι στη Lamda Development για το ενδεχόμενο να πήγε το μυαλό κάποιων. Εκεί δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα.

Άσχετο αλλά έβλεπα το Γιάννο Κοντόπουλο να μιλά για την ΕΧΑΕ και τις επιδόσεις της στην εκπλήρωση των κριτηρίων ESG και πραγματικά τον λυπήθηκα γιατί χθες ανέλαβε την εταιρεία. Βέβαια μένει να δούμε τι θα κάνει γιατί δεν μπορεί το ίδιο το Χρηματιστήριο να δηλώνει υπέρμαχος του ESG αλλά το ίδιο να χωλαίνει.

Πάντως πρέπει να το παραδεχτούμε ότι η Ιντρακόμ έχει αναδειχτεί σε μηχανή που κόβει χρήμα. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν μετά τις πωλήσεις θα γίνουν και εξαγορές. Γιατί ως γνωστόν το μετρητό είναι εφήμερο. Πάντως αν κάτι είναι βέβαιο είναι πως ο Σωκράτης είναι κορυφαίος παίκτης και από τη δική του βούληση - και μετοχική συνδρομή... - εξαρτάται το deal... Πάντως η άλλη πλευρά ελπίζει σε σύντομο αίσιο τέλος!

Εισήλθε και επισήμως στο ΔΣ της Ελλάκτωρ, ο Πάνος Κυριακόπουλος ο εγκέφαλος της συμφωνίας εισόδου του ομίλου Βαρδινογιάννη στην εταιρεία. Σε αυτόν που πρέπει να ανάβουν καντήλι κάθε βράδυ οι Μπάκοι και οι Καϋμενάκηδες γιατί πούλησαν με κέρδος αλλά και οι Ολλανδοί γιατί ο Ελλάκτωρ έχει γίνει μια άλλη εταιρεία. Δηλαδή ο άνθρωπος που έκανε ένα deal win win.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

04:59

To Insider συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

00:39

Οι «πρωτάρηδες» δισεκατομμυριούχοι από την έκρηξη της AI

00:29

Νέα ξενοδοχεία Hilton έρχονται στην Ελλάδα

00:09

«Φρένο» στις μεγάλες αυξήσεις μισθών ζητά το ΔΝΤ - Πόσο αυξήθηκαν οι αποδοχές το 2024 στην Ελλάδα

00:08

Εκπομπές άνθρακα: Ποιες είναι οι επιδόσεις του συστήματος εμπορίας της ΕΕ

00:07

Σούπερ μάρκετ: Πώς το Tik Tok αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού στην κατανάλωση

00:07

Κίνδυνος μπλακάουτ το Πάσχα: «Έβαλαν πλάτη» οι παραγωγοί ΑΠΕ – Νέο crash test την Κυριακή των Βαΐων

00:06

C&W: Οι τάσεις στα εμπορικά ακίνητα μετά τον covid - Οι πόλεις είναι πάλι "cool"

00:05

Τράπεζες: Ψηφιοποίηση, ΜμΕ και ακίνητα προτεραιότητες στη «λίστα» Πιερρακάκη

00:04

Dimand: Τα 5 νέα projects 1 δισ. ευρώ και τα «πωλητήρια» - Πώς προχωρούν οι επενδύσεις

00:03

Εφορία: Τέλος οι ποινικές διώξεις για ρυθμισμένα χρέη – Έρχεται νέα ρύθμιση για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ

00:02

Δασμοί Τραμπ: Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ - «Βαβέλ» απόψεων στην Ευρώπη

00:02

Οι δύσκολες εποχές και οι ευκαιρίες

00:01

Αλλαγές στο επικοινωνιακό του Μαξίμου - Ποιον σημαδεύει ο Μαρκόπουλος;

00:01

Σε σοκ αγορές - «Φρένο» από τους επενδυτές - Το καμπανάκι ΔΝΤ για τις τράπεζες

23:57

Μ. Ανατολή: Τρεις νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο

23:45

Τραμπ: Η ΕΕ χρειάζεται ενέργεια και θα πρέπει να την αγοράσει από τις ΗΠΑ

23:32

Ρουμανία: Ο υπερεθνικιστής Πόντα δηλώνει ότι θα στηρίξει τη Μολδαβία εάν δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία

23:19

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

23:15

Επέστρεψε από το -5% η Wall Street αλλά παραμένει σε περιδίνηση

22:56

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο στη «σκιά» των φόβων για ύφεση

22:43

Ισραήλ: Οι στρατιώτες που σκότωσαν 15 διασώστες στη Γάζα αισθάνονταν «απειλή»

22:27

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν, Τραμπ, Σισί, Αμπντάλα για την Παλαιστίνη με γαλλική πρωτοβουλία

22:19

Ζελένσκι: Επιβεβαιώνει στρατιωτική επιχείρηση στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ

22:07

Νέα πτώση για τον χρυσό καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο δολάριο

21:58

Η Mara Panajia είναι η νέα Γενική Διευθύντρια για το Cluster WE South της Henkel Consumer Brands

21:44

ΙΕΕΣ: Αύξηση των εξαγωγών τροφίμων και των ποτών - καπνού τον Φεβρουάριο

21:32

Ο ΠΟΥ ελπίζει στη συναίνεση για μια συμφωνία για τις πανδημίες αυτή την εβδομάδα

21:20

Reuters: Με δασμούς 25% σε προϊόντα από τις ΗΠΑ απαντά η Κομισιόν - Εκτός το μπέρμπον

21:12

Ιράν: Επτά νεκροί από διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο